L'aclamat director japonès Hirokazu Koreeda torna als cinemes aquest divendres amb 'Un asunto de família', pel·lícula guanyadora de la Palma d'Or a la millor pel·lícula al Festival de Canes. El mestre dels drames familiars i director de films com 'De tal padre, tal hijo' i 'Nadie sabe' explica la història d'una curiosa família de delinqüents sense vertadera connexió sanguínia. Per altra banda, aquesta setmana arribada carregada de films comercials amb la seqüela 'El regreso de Mary Poppins', la cinta d'animació en català 'Spider-Man. Un nou univers' i 'Aquaman' protagonitzada per Jason Momoa i dirigida per un dels reis del cinema de terror actual James Wan.

La família del nou film del director japonès Hirokazu Koreeda és pobra i amb prou feines guanya diners per sobreviure a través de petits delictes. Tot i això, ells semblen viure feliços junts, fins que un accident imprevist revela secrets ocults, posant a prova els llaços que els uneixen.

{C}

Arriba l'aclamat drama japonès 'Un asunto de família', Palma d'Or de Canes

Arriba l'aclamat drama japonès 'Un asunto de família', Palma d'Or de Canes

'El regreso de Mary Poppins'

La mainadera més famosa de la història del cinema torna a la pantalla gran el 21 de desembre amb el film 'El regreso de Mary Poppins' de Walt Disney. Interpretada per Emily Bunt, la màgica i cantaire Mary Poppins reapareix per ajudar a la següent generació de la família Banks, acompanyada pel seu amic fanaler, representat per l'actor Lin-Manuel Miranda. Rob Marshall dirigeix la seqüela de la cinta original de Disney 'Mary Poppins' (1964). La cinta, ambientada 20 anys després de l'original, se centra en les vides dels fills de Jane i Michael Banks. Marc Platt i John DeLuca són els productors del projecte, mentre que el guió ve de la mà de David Magee, que s'ha basat en les novel·les de l'escriptora P. L. Travers.

'Spider-Man. Un nou univers'

L'estrena d'animació de la cartellera és 'Spider-Man. Un nou univers', que arriba als cinemes en català aquest divendres. En aquest film Spider-Man amplia el seu univers a través d'un nou protagonista, Miles Morales, un adolescent afroamericà de Brooklyn. En aquesta nova aventura ja no hi ha un sol home aranya, sinó que Miles es convertirà en el Spider-Man del seu univers, sota la tutela de l'original Peter Parker, que prové d'una realitat alternativa. Miles i Peter coneixeran una colla de versions de l'home aranya de diferents universos veïns i junts hauran de fer front a un perill que amenaça tot el multiunivers. Phil Lord i Chris Miller, creadors de 'La Lego pel·lícula', escriuen i produeixen aquesta cinta.

'Aquaman'

El superheroi de la 'Lliga de la justícia' i de l'univers de DC arriba als cinemes en solitari a la producció nord-americana 'Aquaman', dirigida per James Wan i basada en els còmics de Geoff Johns. L'actor Jason Momoa (Khal Drogo a 'Joc de Trons') protagonitza el film i es posa a la pell d'Arthur Curry, que s'assabenta que és l'hereu del regne submarí de l'Atlàntida. Així es converteix en Aquaman, un superheroi compromès a defensar tot el planeta, encara que per a això hagi de sortir de l'aigua. Completen el repartiment Amber Heada en el paper de Mera, Patrick Wilsom com a Orm, Wilem Dafoe interpretant Nudis Vulko i Nicole Kidman en la pell de la reina Atlanna.

'Sobre ruedas'

Franck Dubosc debuta al cinema escrivint, dirigint i protagonitzant 'Sobre ruedas', una comèdia francesa sobre un home madur addicte a la mentida. Dubosc es posa en la pell de Jocelyn, un empresari exitós, misogin i egoista que es farà passar per un home discapacitat que va en cadira de rodes per enamorar la seva assistent. Les coses es complicaran quan ella li presenti a la seva germana, que realment va en cadira de rodes, de la qual s'enamorarà de veritat. Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon i Caroline Anglade són la resta d'actors d'aquesta producció francesa.

'Perdidos en París'

L'altra estrena francesa de la cartellera és la comèdia 'Perdidos en París', dirigida per Dominique Abel i Fiona Gordon, que també són els protagonistes de la cinta. Ella interpreta a Fiona, una bibliotecària del Canadà que rep una carta de la seva tieta de 88 anys demanant-li ajuda per impedir que la internin a una residència de gent gran. Fiona decideix atendre la demanada de la seva tia i viatja a París. En el camí coneix a Dom (interpretat per Dominique Abel), un home egoista i presumit que intentarà fer-li la vida impossible.