El Nadal ha estat la temàtica triada per moltes pel·lícules al llarg de la història, però no totes tenien com a objectiu ressaltar la il·lusió i l'emoció per aquestes festes. Al contrari, hi ha títols que han utilitzat aquesta època de l'any amb l'objectiu de buscar la paròdia o treure el seu costat més terrorífic.

La que més popularitat ha tingut com a film anti-nadalenc ha estat possiblement 'El Grinch', però no és l'única cinta que pot entrar en aquesta catalogació. A continuació repassem sis films, incloent l'esmentat, indispensables per als qui odien el Nadal.

'El Grinch'

Un dels personatges més recordats de Jim Carrey al cinema. A la pel·lícula de l'any 2000, l'actor apareix irreconeixible com 'El Grinch' amb l'únic objectiu d'amargar el Nadal a tothom, encara que al final acabi estovant-se.

'Gremlins'

En el clàssic dels 80, dirigit per Joe Dante i produït per Steven Spielberg, a Billy, un nen, li regalen un peluix de carn i ossos. Al noi li donen també tres instruccions de com cuidar-lo, però no les segueix al peu de la lletra.

'Bad Santa'

Billy Bob Thornton es posa a la pell del Pare Noel més gamberro a 'Bad Santa'. Alcoholitzat i amb el costum de robar en centres comercials, aquest Santa Claus enamorarà als 'haters' del Nadal.

'El Día de la Béstia'

Álex de l'Església va incorporar el Nadal a un dels seus primers èxits, 'El Día de la Béstia'. Un capellà (Álex Angulo) i un heavy (Santiago Segura) es submergeixen en la recerca de l'anticrist, que naixerà el 25 de desembre. Ni rastre d'esperit nadalenc en una cinta que compta amb la cançó 'Feliz Falsedad' en la seva banda sonora.

'Pesadilla antes de Navidad'

Tim Burton dirigeix ??aquest musical pel qual va comptar amb la banda sonora del seu col·laborador habitual Danny Elfman. Igual que 'La núvia cadàver', la pel·lícula es va gravar en 'stop motion' i va ser finançada per Walt Disney, cosa que va deixar un resultat "per a tots els públics".

'Solo en casa'

La cinta va ser tot un èxit el 1990 i ha estat un clàssic des de la seva estrena a la programació nadalenca de la televisió. John Williams posa la banda sonora d'aquesta comèdia feta per als més joves que odiïn aquestes dates.