Aquesta setmana arriben a la gran pantalla dues pel·lícules amb part de la seva producció catalana i que han passat recentment pel Festival de cinema de Màlaga. Per una banda 'Las Leyes de la Termodinàmica', que va inaugurar el certamen malagueny, dirigida pel guionista de 'Mar Adentro' premiat quatre vegades als Goya, Mateo Gil, i per altra 'Sergio & Serguei' d'Ernesto Daranas i coproduïda per Mediapro. Així mateix, una de les grans estrenes d'aquesta setmana és el retorn a la gran pantalla del prestigiós Wes Anderson, director de 'Hotel Budapest' o 'Los Tenenbaums. Una familia de genios' amb la seva nova pel·lícula d'animació stop motion 'Isla de perros'.

'Las Leyes de la Termodinámica', que va rebre el premi a millor director al Festival de Miami i que compta amb la participació de TV3, explora fins a quin punt les lleis de la física afecten les relacions amoroses des d'un punt de vista còmic. Manel, el protagonista de la pel·lícula, és un físic que, després de patir una ruptura sentimental, decideix demostrar que la fi de la seva relació està relacionada amb les teories de Newton o Einstein. La cinta està protagonitzada per Chino Darín, Berta Vázquez, Vito Sanz, Vicky Luengo, Andrea Ros, Irene Escolar i Josep María Pou.

'Sergio & Serguéi'

Aquests dies competeix a la secció oficial del certamen de cinema de Màlaga 'Sergio & Serguéi' d'Ernesto Daranas. La pel·lícula es remunta a l'any 1991: la Perestroika arriba a la seva fi i amb ella Cuba pateix una crisi econòmica molt forta. Per casualitat, un radioaficionat cubà, un cosmonauta rus i un nord-americà, acaben forjant una amistat. Entre d'altes actors, hi participen Camila Arteche, AJ Buckley, Ana Gloria Buduen, Tomás Cao, Yuliet Cruz,Idalmis Garcia, Mario Guerra, Armando Miguel Gómez, Héctor Noas i Ron Perlman.

'9 Dedos'

Dirigida pel francès François-Jacques Ossang, '9 Dedos' explica el drama de Magloire, un home que es veu immers en una vida delictiva quan, després de rebre una fortuna d'un desconegut, és perseguit per la banda de Kurtz que el converteix en un membre més. Al film hi actuen Gaspard Ulliel, Paul Hamy, Damien Bonnard, Pascal Greggory, Diógo Dória i Lisa Hartman.

'Nunca estamos solos'

Des de la República Txeca arriba el drama dirigit per Petr Vaclav, 'Nunca estamos solos', que mostra el triangle amorós que s'origina entre un vigilant de presó paranoic que està enamorat d’una stripper, un home a l'atur que ha de mantenir la seva dona i la mateixa.

'Isla de perros'

El director cinematogràfic de 'El Gran Hotel Budapest', Wes Anderson, porta a la gran pantalla el llargmetratge d'animació 'Isla de Perros', que veu de l'estil de 'Fantástico Sr. Fox'. El punt de partida comença en un món on s'ha estès una grip que afecta a tots els gossos i que com a conseqüència aquests són traslladats a una illa plena de brossa a les afores de Megasaki City. L'amo d'un dels cànids decideix emprendre una aventura a l'illa per rescatar la seva mascota.

'Un lugar tranquilo'

El thriller de terror dirigit i interpretat per John Krasinski, ‘Un lugar tranquilo’, es basa en les vivències d’una família allunyada de la civilització que haurà de sobreviure a una presencia fantasmal que es guia pel so. Emily Blunt és la coprotagonista d'aquesta producció en que el silenci esdevindrà la clau per a salvar-se.

'Bailando la vida'

Imelda Staunton, Timothy Spall, Celia Imrie, David Hayman i John Sessions, entre d'altres, encapçalen el repartiment de la comèdia britànica de Richard Loncraine 'Bailando la vida'. Sandra Abbot descobreix que el seu matrimoni és un frau quan se n'adona que l’home amb el que porta casada 40 anys l'enganya amb la seva millor amiga. Sandra intentarà reorganitzar la seva vida arran d’anar a viure amb la seva germana que és totalment diferent a ella. Gràcies a unes classes de ball, finalment trobarà l'amor.

'Custodia compartida'

El primer drama dirigit pel francès Xavier Legrand, 'Custodia compartida', arriba a la gran pantalla. L’argument se centra en el divorci de Miriam i Antoine Besson, als quals el jutge els concedeix la custodia compartida del seu fill Julien. Ell arribarà al límit després de trobar-se enmig del conflicte continu entre els seus pares. El drama està protagonitzat per Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux i Coralie Russier.

'Cada día'

'Cada día', dirigida pel director del film 'Todos los días de mi vida', Michael Sucsy, relata la història amorosa entre Rhiannon, una adolescent tímida i solitària, i un esperit anomenat 'A' que cada dia ha de posseir el cos d'algun nen per agafar forma física. Angourie Rice , Justice Smith, Maria Bello, Debby Ryan,Colin Ford i Owen Teague són alguns dels actors del llargmetratge.

'Sin miedo '

S'estrena 'Sin Miedo', un documental de Claudio Zulián que narra la tragèdia d’un grup de familiars de persones segrestades i assassinades per l’exèrcit guatemalenc durant la guerra civil que va tenir lloc al país als anys 60.

'El Príncipe encantador'

La cinta d'animació infantil canadenca dirigida per Ross Venkour, 'El Príncipe encantador', pren com a punt de partida la vida d'un príncep que enamora a totes les princeses dels contes. Arran d'un ultimàtum del seu pare, Philippe haurà de trobar l'amor vertader abans dels 21 anys o serà destronat.

'Fireworks'

Des de Japó arriba una altra pel·lícula d'animació fantàstica, 'Fireworks' dirigida per Akiyuki Shinbo i Nobuyuki Takeuchi, que relata la vida d'una jove estudiant que vol fugir de casa arran del nou matrimoni de la seva mare. Nazuna trobarà una esfera amb poders màgics que podria canviar el futur dels seus amics.

'El Americano'

'El Americano' és un altre treball d'animació que s'estrena aquest divendres. Produït des de Mèxic i dirigida per Raúl García, Mike Kunkel i Ricardo Arnaiz, explica l'aventura d'un ocell que creua la frontera entre Mèxic i Estats Units per conèixer el seu heroi. Durant el viatge es trobarà amb dificultats en les que haurà de prendre posició per a salvar la seva família.

Alejandro Sanz

S'estrena també el documental 'Sanz: Lo que fui es lo que soy', dirigit per Óscar García Blesa, Mercedes Cantero, Alexis Morante i Gervasio Iglesias, basat en la vida i la trajectòria professional del cantant Alejandro Sanz, que fa un repàs de la seva carrera començant als preparatius del seu concert a Jarandilla de la Vera (Extremadura) amb la seva antiga banda l'any 1998 i acaba als assajos previs de 'Más es Más' a l'Estadi Vicente Calderón de Madrid l'any 2017.