Arriba als cinemes 'Loving Vicent' la primera pel·lícula pintada a l'oli fotograma a fotograma imitant l'estil del pintor postimpressionista Vicent van Gogh. La producció ha estat rodada inicialment amb actors i després s'han pintat a mà els 65.000 fotogrames animats del film per diversos pintors. Dirigida per la pintora polonesa Dorota Kobiela i el productor Hugh Welchman, la biografia de l'artista holandès va ser nominada als Globus d'Or, ha guanyat com a Millor Pel·lícula Europea d'Animació en els premis de l'European Film Academy i ha aconseguit 10 premis del públic en diferents festivals mundials. També s'estrena la biografia del que va ser primer ministre del Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial. Amb 'El Instante más oscuro' es repassa la decisió que va prendre Winston Churchill quan va haver d'escollir entre lluitar contra Hitler o acceptar un acord de pau durant la invasió de les tropes nazis per tota l'Europa Occidental.

'Loving Vicent'

La biografia de Van Gogh s'inicia a París l'estiu de 1891. El jove Armand rep una carta del seu pare per entregar-la en mà al germà de Van Gogh. Però a París no hi haurà rastre d'en Theo de qui s'explica que mor poc després que el seu germà Vicent es suïcidés. La pel·lícula dona vida als quadres del popular artista tot recorrent la vida del pintor a través de les cartes que escrivia al seu germà petit Theo.

La pel·lícula 'Loving Vicent' està protagonitzada per Saoirse Ronan, Aidan Turner, Jerome Flynn, Eleanor Tomlinson, Douglas Booth, Helen McCrory i Chris O'Dowd.

'El Instante más oscuro'

El drama històric 'El Instante más oscuro' repassa la incansable negativa de Winston Churchill a acceptar la derrota del Regne Unit, la rendició o un acord de pau amb els nazis i com aquesta posició va servir d'inspiració a la resistència britànica. Així, durant els primers anys de guerra que els britànics es van quedar sols en l'oposició a l'Alemanya Nazi, Churchill haurà de suportar l'hora més fosca i lluitar pels seus ideals per canviar el curs de la història mundial.

El film està signat pel director Joe Wright i entre el repartiment hi ha Gary Oldman que fa el paper protagonista de Winston Churchill, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas i Lily James.

'Tres anuncios en las afueras'

A l'estat americà de Missouri, Mildred Hayes decideix gastar-se tots els seus estalvis en una tanca publicitària per posar en evidència la incompetència de la policia. El cas és que han passat diversos mesos des de la violació i assassinat de la seva filla i la mare encara no sap què va passar.

Les tres tanques estan instal·lades a l'entrada del poble amb missatges molt controvertits sobre el cap de la policia William Willoughby. Aquesta iniciativa servirà per divulgar un recordatori: el d'un crim sense resoldre i un delinqüent fora de la presó. Les conseqüències del gest de la mare seran una guerra oberta contra la policia i una agre resposta per part dels habitants del poble.

El britànic Martin McDonagh escriu i dirigeix la pel·lícula 'Tres anuncios en las afueras' que compta amb les interpretacions de Frances McDormand, Woody Harrelson, Abbie Cornish, Sam Rockwell, Peter Dinklage, John Hawkes, Caleb Landry Jones i Samara Weaving'The Jungle Bunch. La colla de la selva'

També s'estrena el film d'animació doblat al català, 'The Jungle Bunch. La colla de la selva'. Dirigida per David Alaux, la cinta explica la realitat d'un pingüí, en Maurice, amb vertadera essència de tigre en el seu interior. I és que en Maurice ha estat criat per una tigressa i ara es dedica, amb els seus amics, a garantir la pau a la selva. Però quan un malvat Coala vol destruir la selva, en Maurice i el seu equip lluitaran contra l'exèrcit liderat pel Coala.

'Thi Mai, rumbo a Vietnam'

Rodada entre Pamplona i diverses zones del Vietnam,'Thi Mai, rumbo a Vietnam' és una producció espanyola que explica la història de la Carmen que rep la notícia que la seva filla Maria ha mort en un accident. Després d'uns dies la mare descobrirà que la seva filla estava a punt d'adoptar una nena vietnamita i decidirà viatjar al Vietnam acompanyada de dues amigues.

Mentre buscaran a la nena es produirà un xoc cultural ja que cap de les amigues de la protagonista ha sortit mai de l'Estat, un fet que generarà situacions delirants. Dirigida per Patricia Ferreia, la producció compta amb les interpretacions de Carmen Machi, Aitana Sánchez-Gijón, Adriana Ozores i Dani Rovira.

'El extranjero'

'El extranjero' explica la tragèdia de Quan, el propietari d'un restaurant londinenc, que perd la seva filla en un atemptat terrorista de caràcter polític. El protagonista, desesperat vista amb urgència al viceministre irlandès que ràpidament es desmarca del succés tot hi haver tingut relació amb l'IRA. A partir d'aquí el restaurador haurà de recórrer a una faceta seva del passat i fer justícia amb les seves pròpies mans.

Es tracta d'un thriller d'acció dirigit per Martin Campbell, basat en la novel·la 'The Chinaman' de Stephen Leather. El repartiment compta amb Jackie Chan, Pierce Brosnan i Orla Brady.

'Most Beautiful Island'

'Most Beautiful Island' és el debut darrera les càmeres de l'actriu Ana Asensio que dirigeix el film. Rodada els Estats Units és la història d'una immigrant espanyola sense papers a Nova York que es veu obligada a acceptar una feina de nit aparentment senzilla i ben pagada. Tot i això aquest nou repte farà mostrar la part més cruel del somni americà a la protagonista.

Al marge d'Asensio que escriu, dirigeix i protagonitza la seva obra, el repartiment també compta amb Natasha Romanova, Nicholas Tucci, Larry Fessenden, Caprice Benedettii i David Little. La cinta ha estat premiada amb el gran premi del jurat al festival d'Austin dels Estats Units i nominada als Spirit Awards.