Fuerteventura es convertirà en les pròximes setmanes en un planeta de 'Star Wars' amb l'inici del rodatge de la pel·lícula que Disney i Lucasfilm que narra la història d'Han Sol, el cèlebre contrabandista al que va donar vida Harrison Ford a la trilogia original, com gran protagonista. Actors i actrius de fama internacional consagrades en el món màgic de Hollywood, com Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson o Donald Glover participaran en el film sota les ordres dels directors Phil Lord i Christopher Miller. Els preparatius del campament base es vénen executant a marxes forçades, mentre que ahir va començar a arribar a l'illa diversa maquinària i una vehicle pesat amb materials, que seran utilitzats durant el rodatge.

La zona dunar de la Canyada de la Barca, a l'interior del Parc Natural de Jandía, es convertirà en el planeta desèrtic de Corellia. El planeta és la zona de procedència del jove Han Sol i el lloc, fins ara imaginari, on es va convertir en el millor traficant de la galàxia a les ordres de Jabba l'Hutt i on, segons la llegenda, va aconseguir completar la cursa Kessel en menys de dotze parsecs-una unitat de longitud utilitzada en astronomía- amb la seva preuada nau, el Falcó Mil·lenari.

La productora Sud-Film intensifica els treballs per tenir tot a punt abans de l'inici del metratge de la pel·lícula. En una zona pròxima al paratge únic de Agualiques i gran part del litoral de Sobrevent, es ve instal·lant, en una enorme esplanada habilitada després de la realització d'importants moviments de terra, el campament base. A més, per poder accedir fins a la zona del campament s'ha fet una pista dins del mateix parc natural, on ha estat necessari utilitzar més de 400 viatges de terra o recebe per habilitar la mateixa, atès que en ser la zona de dunes, només podrien circular vehicles tot terreny.

Enormes carpes de lona i material rígid conformen, de moment, la zona que albergarà a actors i figurants, així com al personal del rodatge. Des habitacions per al descans, menjador, sets de maquillatge, camerinos, banys i fins focus. En una altra zona s'acumulen nombrosos contenidors amb material, dipòsits d'aigua i cisternes de combustible. Mentrestant, un eixam de treballadors continuen amb el muntatge de les instal·lacions.

La zona es troba pràcticament blindada pels seus quatre costats amb guardes de seguretat per evitar qualsevol intromissió de personal aliè a la pel·lícula.