El director del premiat documental sobre Albert Casals ´Món petit´ (2013), Marcel Barrena, estrena divendres als cinemes el seu primer llargmetratge de ficció, ´100 metros´. Dani Rovira, en el paper d´un home diagnosticat d´esclerosi múltiple que decideix preparar-se igualment per competir en una dura competició física, és el protagonista d´aquesta ficció basada en el cas real de Ramon Arroyo, un atleta que ha competit en aquest tipus de proves malgrat la malaltia. L´altra estrena destacada de la setmana és ´Sully´, la pel·lícula en què Clint Eastood rememora l´insòlit amaratge d´un avió avariat a les aigües el riu Hudson (Nova York), amb el focus posat en l´experiència del pilot (Tom Hanks) durant i després de l´incident.

Lluny del registre còmic que l´ha fet popular, Dani Rovira s´enfronta a un paper dramàtic i de gran exigència física, al costat de Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Maria de Medeiros, a ´100 metros´. La pel·lícula de Marcel Barrena "posa nom" a l´esclerosi múltiple, portant a la gran pantalla la història real de Ramon Arroyo, un atleta diagnosticat d´aquesta malaltia que no obstant això va seguir entrenant i participant en una competició tan extrema com l´Ironman´ (triatló de fons que consisteix en nedar 3,8 quilòmetres, recorre´n 180 en bici i culminar corrent una marató).

´100 metros´ és el primer llargmetratge de Marcel Barrena, director del celebrat documental ´Món petit´ (2013), dedicat a un altre exemple de convivència amb la malaltia. Allà hi relatava els viatges pel món d´Albert Casals, un nen en cadira de rodes a causa d'una leucèmia patida amb només 5 anys.

Dani Rovira posa rostre a la convivència amb l'esclerosi a '100 metros'

Dani Rovira posa rostre a la convivència amb l'esclerosi a '100 metros'

´Sully´

El 15 de gener de 2009 es va produir el recordat i insòlit amaratge d´un avió avariat al riu Hudson, a tocar de Manhattan, en què 155 persones van salvar la vida gràcies a la destresa del pilot, el capità Sullenberger. L´actor i director Clint Eastwood es fixa en la seva figura a la pel·lícula ´Sully´, per explicar no només la proesa que va fer sinó la seva vivència posterior. I és que mentre el pilot (que encarna Tom Hanks) era aclamat públicament, la seva peripècia va ser objecte d´una investigació que amenaçava de destruir la seva reputació i carrera.

´Blair Witch´

Aquest divendres arriba als cinemes ´Blair Witch´, una nova seqüela del film de terror ´The Blair Wicth Project´ (1999) que presentava com una gravació d'aficionats real una història de terror adolescent en un bosc sinistre. Vint anys després dels fets que relatava la pel·lícula original, el germà d´una de les persones desaparegudes al bosc de la bruixa Blair decideix tornar a l´indret amb uns amics per desxifrar el misteri d´aquells fets.

´La historia de Jan´

La inesperada notícia que en Jan tenia la síndrome de Down va fer que el seu pare comencés a escriure un blog i a gravar les evolucions del seu fill. Això era l´any 2009. Set anys després aquell exercici familiar per compartir el dia a dia del fill i superar les pors d´uns pares ha esdevingut un documental, ´La historia de Jan´, que s´estrena aquest divendres als cinemes. Una història de superació i acceptació des de l´optimisme, el sentit de l´humor i la tendresa.

´La bailarina´

´La bailarina´ explica la història de Loie Fuller, una filla de l´oest nord-americà que va arribar a ser una estrella dels cabarets de la Belle Époque i fins i tot a ballar a l´Òpera de París. La pel·lícula narra, a més, com després d´assolir aquest inesperat reconeixement Fuller sucumbirà davant la irrupció d´un nou talent, Isadora Duncan, una jove promesa ansiosa per triomfar que precipita la seva caiguda com a artista.

´Eat that question´

Esperat documental sobre l´iconoclasta músic Frank Zappa. Una trobada íntima amb el músic i compositor a través d´imatges inèdites, que fan partícip l´espectador de la provocació d´un geni del segle XX. La cinta que s´estrena divendres a les sales comercials es projecta prèviament aquests dies a Barcelona en el marc del festival de cinema de documental musical In-Edit Beefeater.

´One piece gold´

Pel·lícula d´animació japonesa dirigida per Hiroaki Miyamoto. Luffy i la resta dels Pirates del barret de palla es dirigeixen cap a una embarcació daurada amb llums de neó, de deu quilòmetres de llargada. Tan gran com una ciutat, reconeguda com un país independent i com la més gran ciutat de l´entreteniment del món sota el nom de Gran Tresor. Encegats per la seva ambició de poder i les promeses del Rei del Casino, Gildo Tesoro, els nouvinguts afronten una sèrie d´esdeveniments que podrien canviar per sempre les relacions de poder al món.