La proposta innovadora 'Spain in a day', dirigida per Isabel Coixet, arriba aquest divendres als cinemes. La cinta, avalada per l'èxit d'acollida en altres països com 'Italy in a day', 'Britain in a day' o 'Japan in a day', plasma 24 hores de la vida a l'Estat a través dels ulls i les veus de la seva gent, que gravarà amb una càmera les seves històries quotidianes. També arriba a la gran pantalla l'univers de fantasia i aventures de 'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares', l'última pel·lícula de Tim Burton, centrada en la història de Jacob, un jove de 16 anys, que intenta passar pàgina després d'una tragèdia familiar. Tot canvia quan coneix a Emma Bloom, una jove amb un talent sorprenent que amb altres joves especials. La pel·lícula d'animació 'Cigonyes' també arriba als cinemes doblada al català.

'Spain in a day'

Avalada per l'èxit d'acollida a altres països europeus que han engegat la seva versió com 'Italy in a day', 'Britain in a day' o 'Japan in a day', arriba a la gran pantalla 'Spain in a day', dirigida per Isabel Coixet, que plasmarà 24 hores de la vida a l'Estat a través dels ulls i la veu de la seva gent, que ha gravat amb una càmera les seves històries quotidianes. El film, produït per RTVE i Mediapro, es va estrenar al festival de Sant Sebastià.

'Cigonyes'

La cinta d'animació 'Cigonyes', que arriba als cinemes doblada al català, explica la història d’una empresa que es dedica a la producció de nadons i els trasllada fins a la casa dels nous pares. El negoci, però, no els funciona i l’empresa passa a distribuir paquets. Junior, una de les cigonyes convertida en el nou cap de la fàbrica, ha d'evitar la catàstrofe quan, per error, es reactiva la màquina de fer nadons.

'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares'

Basada en la novel·la homònima de Ransom Riggs, Tim Burton crea un univers de fantasia i aventures a partir de la història de Jacob (Assa Butterfield), un noi de 16 anys que intenta recuperar-se d'una tragèdia familiar. La vida li canvia quan arriba a una misteriosa illa on coneixerà Emma Bloom, una jove amb un talent sorprenent que viu amb altres nois orfes especials.

'Elle'

El veterà cineasta holandès Paul Verhoven dirigeix 'Elle', un film protagonitzat per Michèle (Isabelle Huppert), una exitosa directiva d'una empresa de videojocs que és brutalment assaltada i violada a casa seva. Lluny de denunciar el crim a la policia, es dutxa i orquestra un pla per venjar-se. Film escollit per representar França als Oscar després del seu pas pels festivals de Canes i Sant Sebastià.

'El tiempo de los monstruos'

Un director de cinema (Javier Cámara), que assegura haver rodat algunes pel·lícules que mai s'han estrenat, reuneix a l'entorn del seu llit de mort als seus més fidels col·laboradors amb l'objectiu de posar en marxa el que, probablement, serà la seva obra pòstuma.

'La reconquista'

Jonás Trueba presenta 'La reconquista', la seva proposta més íntima. Manuela (Itsaso Arana) i Olmo (Francesco Carril) es retroben 15 anys després d'haver viscut una història d'amor adolescent. Els records guien una nit que es converteix en un recorregut a través del temps.

'Vientos de la Habana'

A 'Vientos de la Habana', Felix Viscarret adapta a la gran pantalla el món literari de l'escriptor cubà Leonardo Padura. El detectiu Mario Conde investiga l'assassinat de la professora de l'institut Lissette Núñez, mentre comença una intensa relació amb Karina enmig de la indesxifrable i contradictòria ciutat de

La Havana.

'Sing street'

John Carney, director de 'Begin Again' o 'Once' s'embarca en una nova pel·lícula centrada en la música. 'Sing street' narra la vida de Cosmo (Ferdia Walsh-Peelo), un jove que creix a Irlanda a la dècada dels 80 i que decideix formar una banda de música per a impressionar Raphina (Lucy Boynton). Maria Doyle Kennedy ('El destino de Júpiter', 'Albert Nobs'), Aidan Gillen (Baelish en 'Juego de tronos'), Jack Reynor ('Transformers: La era de la extinción', 'Macbeth') són part de l'elenc que completa el repartiment del film, una de les sorpreses del Festival de Sundance.