Rue és un espectacle que s’alimenta del carrer i que juga amb el so, el cos i el gest per crear una dansa feta del context i a ritme de tambor.

El carrer inventa llenguatges, acull miserables i presta el seu escenari als artistes que el prenen com a refugi. Deambular és una excel·lent invenció del carrer però no la única.

A Rue, és l'espai el que compta, aquest espai que ens uneix tant com ens divideix, per on ha passat tothom, des de la gent més pobra fins a presidents de les repúbliques. En aquest solo de Volmir Cordeiro pren molta importància la presència del tambor, de la música viva, interpretada per Whasgington Timbo.

Rue va ser concebut per Cordeiro a partir de poemes breus i epigrames de Bertolt Brecht mitjançant el procediment d'oferir al cos la forma d'un poema. Quan el poema s'encarna, allà on la carn s'ocupa de les paraules i del seu significat, el poema es torna pols i, en dispersar-se, dóna lloc a altres imatges que generen significats nous. El tambor talla l'escriptura donant-li un marc d'aspecte que és el d'una dansa feta per peces disposades al si d'una llei interna on el so completa el gest ballat.

La peça és una recerca de relacions improbables a través de les quals el so, el cos i el gest puguin formar un conjunt de preguntes tocades pel dolor del diàleg, la fúria dels carrers i el misteri de la creació.

El 2021, Volmir Cordeiro rep el premi SACD Young Talent Coreography

Volmir Cordeiro és un coreògraf, ballarí i investigador brasiler. Va col·laborar amb el coreògraf brasiler Alejandro Ahmed i les coreògrafes brasileres Cristina Moura i Lia Rodrigues. A Europa, ha participat en les obres de Xavier Le Roy, Emmanuelle Huynh, Vera Mantero, Nadia Lauro & Zenna Parkins, Lâtifa Laabissi i Rogdrigo García.

Aquest espectacle forma part d’Això al poble no li agradarà, festival d’arts vives a comarques gironines.