LUAº situa cinc cossos que dansen en òrbites i geometries per endinsar-se a l'úter, la psique i la poderosa fragilitat femenina honorant, habitant i bategant en els diversos estats hormonals i respiratoris del cicle menstrual sota la influència de la Lluna sobre un cos que en si mateix es fèrtil i estèril, alhora, i que beu de les formes, les direccions, les dinàmiques, les espirals, el silenci i altres danses i músiques d'arrel.

LUAº és una oda a la fisiologia femenina i l'energia sexual i transformadora que tota dona conté a l’úter, sostinguda en quatre moviments coreogràfics que comencen, culminen i comencen a la mateixa gota de l'aigua de la vida.

La premiada ballarina i coreògrafa Andrea Jiménez firma aquest espectacle que sorgeix amb el concepte del cercle com a cicle del cos femení. LUAº s’omple de dones que posen de manifest la racionalitat i la intuïció i que juntes formen un únic cicle.

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2019

Direcció i coreografia: Andrea Jiménez. Ballarines: Andrea Fernández / Aida González / Marina Paje / Chantal Soler / Andrea Jiménez. Composició i direcció musical: Mario G. Cortizo. Músics: Håvard Enstad / Alba Guerrero / Xavi Lozano / Nieves Cotón / José Rama / Mario G.Cortizo. Assistent de direcció, moviment i producció: Sandra Barroso. Disseny i confecció de vestuari: Raquel Eme / Amàlia Márquez. Disseny d’ il·luminació: Cube.bz. Tècnics de so i il·luminació: Mario G. Cortizo / Andreu Fábregas. Fotografia i videos: Mar Badal. Producció: Ancorae Danza. Coproductors: Institut del Teatre / Festival Grec de Barcelona.