Descripció

Set artistes de circ i una cantant en directe assumeixen el repte de fusionar la dramatúrgia d’un dels drames més foscos de Shakespeare (Macbeth) amb les tècniques del circ i el clown contemporani.

Alba Sarraute, una de les artistes de circ més conegudes del país, va començar a pensar, ja fa uns quants anys, com podrien explicar-se les creacions més famoses de l’escena contemporània, aquells retrats de les passions i els vicis humans que firmava Shakespeare, en clau femenina i fent servir les tècniques del clown actual. Així va néixer una Desdèmona que explicava, des d’un altre punt de vista i d’una manera diferent, l’Otelo del bard anglès.

Ara, Sarraute pren, entre les seves mans de dona i de pallassa, una de les més fosques, Macbeth, un retrat de l’ambició sense mesura, i la transforma en una altra cosa que no hauríem imaginat, tot fent servir la dramatúrgia de l’obra.

Aquí, la protagonista és la innominable del títol, una dona que pateix bogeria i depressió, esposa d’un Macbeth turmentat constantment pels seus dubtes. Utilitzant elements visuals i llenguatges multidisciplinaris, el muntatge ens parla sobre assumptes com la violència, la salut mental i la migració. Tot, amb l’aspecte oníric i surrealista propi dels somnis. Aquí, Lady Macbeth i el seu marit no són personatges històrics o literaris sinó simbòlics, i viuen no una "tragèdia escocesa", com passa a l’original, sinó una "tragèdia mediterrània", que té molt a veure amb el drama de les migracions. D’aquí que l’ONG Open Arms s’hagi implicat en un projecte escènic que té la voluntat de generar un impacte visual i sensorial significatiu a l’audiència i al context cultural i artístic.

Direcció: Alba Sarraute Pons

Interpretació: Tomeu Amer, Griselda Juncà, Anna Pascual, Adrià Montaña, Wanja Kahlert, Berta Pascual, Laura Martí i Alba Sarraute

Coreografia: Berta Pascual

Mirada externa: Martí Soler i Gonzalo Alarcón

Vestuari: Rosa Solé

Escenografia: Montse Pons

Direcció musical: Roc Sala

Música: Roc Sala, Laura Martí, Marçal Ayats i Jorge Sarraute

Il·luminació: Benjamin Eugène i Joaquim Aragó

Espai sonor: Ton Mentruit

Coordinació: Joaquim Aragó

Producció: Pere Vilarrubla

Fotografia: Sílvia Poch