XI Circuit de Lied del Montseny

Santa Coloma de Farners és un dels indrets on Montserrat Torrent va passar alguns estius de la seva joventut, on no només hi va passar estones d’esbarjo, sinó que també hi va descobrir, sense saber-ho, l’instrument que li canviaria la vida. Així ens ho explica Albert Torrens a La dama de l’orgue (2020, FICTA), que recull moments de la vida de l’organista, com ara quan va poder tocar, per fi, obra de Bach: «la primera vegada que vaig poder tocar-lo, vaig sentir una emoció tan completa que vaig veure que era definitiva en la meva vida. No em creia que pogués sentir tres veus de color diferent i que m’omplissin d’una pau mai experimentada».

Torrens, que ressegueix la seva vida al llibre, ens presentarà aquesta intèrpret, mestra d’organistes i gran influent de l’escena musical actual, recentment premiada amb el Premio Nacional de Música del ministeri de Cultura, modalitat d’interpretació. Torrent, però, ja va ser reconeguda anteriorment amb molts d’altres reconeixements, com la Creu de Sant Jordi (1995) o el títol Doctora Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008), i l’avala una carrera activa de més de 70 anys de recorregut, així com una discografia extensa de gran qualitat.

El concert anirà encapçalat per la presentació per part de l’arquitecte i secretari de Montserrat Torrent, Sr. Josep Maria Capdevila, i acompanyat d’un maping a càrrec de l’artista Marcos Xalabarder amb fotografies de Montserrat Torrent amb tota la família i amistats durant les seves estades a la capital de La Selva.

Església parroquial de Santa Coloma de Farners