Text de Martin McDonagh, dirigit per David Serrano

Katurian, una escriptora de relats curts en què es descriuen maltractaments cap a menors, és arrestada per la policia d'un estat totalitari. El seu crim no és la subversió política com es sospitava a l'inici. Sinó que les seves històries s'assemblen sospitosament a una sèrie de crims que s'han succeït en els últims temps. Tot i que Katurian jura que és innocent, s'assabenta que el seu germà Michael, que té una discapacitat intel·lectual, ha comès els crims.

En l'obra es barreja la història de Katurian amb la recreació d'alguns dels seus relats, destacant L'escriptor i el germà de l'escriptor, en la qual es relata com el protagonista va adquirir la seva retorçada imaginació escoltant els laments del seu germà quan, de petit, era torturat pels seus pares.

El problema al qual s'enfronta Katurian és si ha de sacrificar la seva pròpia vida i la del seu germà per garantir la conservació de les seves obres.

Com en moltes de les seves extraordinàries funcions, el dramaturg anglès Martin McDonagh ens parla a El hombra almohada, la que potser és la seva obra mestra, de coses que no són fàcils d’escoltar i ens mostra situacions que no són fàcils de contemplar.

Repartiment: Belén Cuesta, Ricardo Gómez, Juan Codina, Manuela Paso,. Adaptació i direcció: David Serrano. Escenografia: Ricardo Sánchez Cuerda. Il·luminació: Juan Gómez Cornejo. Vestuari: Yaiza Pinillos. Música i Espai Sonor: Luis Miguel Cobo. Audiovisuals: Emilio Valenzuela. Ajudant de direcció: Nacho Redondo. Disseny cartell: Carmen Garcia Huerta. Fotografies promoció i cartell: Javier Naval. Fotografies de funció: Elena C. Graiño. Producció executiva: Lola Graiño. Direcció de producció: Ana Jelín. Distribució: Producciones Teatrales Contemporáneas, S.L.