La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull la itinerància de la cinquena exposició del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte titulada Denise Scott Brown. Travelling with Denise. La mostra arriba a la seu figuerenca del COAC després de la seva inauguració a Girona i l’estada a Olot.

Denise Scott Brown. Travelling with Denise és una mostra fotogràfica en la qual, a través de 24 fotografies que l’arquitecta nord-americana va fer de ciutats i de paisatges de les ciutats dels anys seixanta, sobretot dels Estats Units, podem veure alguns dels motius iconogràfics que formen part de la seva pràctica arquitectònica i que suposen una nova manera d’observar la ciutat i el seu entorn, la qual posa en valor llocs i espais que fins aquell moment no havien estat mai vistos.

A l’exposició també es poden veure fotografies de la “ciutat elèctrica” de Las Vegas a la dècada de 1960 i també de l’arquitectura històrica de Venècia, que varen servir com a investigació visual pels arguments presentats en l’influent llibre “Learning from Las Vegas” (1972), escrit conjuntament amb el seu soci, Robert Venturi, i amb Steven Izenour.

En el conjunt d’imatges també s’hi reconeix la posició desafiant de Denise Scott Brown davant la pràctica d’una arquitectura que feia del llenguatge establert per “l’Estil internacional” una rutina inacabable, i fa palès el seu compromís amb la complexitat de la quotidianitat. Una mirada que va articular un simbolisme urbà que fins aleshores havia estat ignorat pels arquitectes.

Per a la selecció del material i la composició de l’exposició, el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC i l’arquitecta Maria Pia Fontana, comissaris de la mostra, han comptat amb la direcció de la mateixa Denise Scott Brown.