La molsa, els troncs, el naixement, les figures del Pessebre... des del 2009 envaïen el Museu de la Mediterrània per les festes de Nadal. El Pessebre que en Josep Mir muntava de forma altruista dins una sala d’exposicions, tot recreant el paisatge del Montgrí i el Baix Ter, feia les delícies de grans i petites en unes dates molt especials. Aquest 2021, i després de més d’una dècada de gaudir del Pessebre d’en Josep Mir al Museu de la Mediterrània, no en tindrem. En Josep, per motius personals, ha decidit reposar i prendre una mica de temps i distància.

Des del Museu de la Mediterrània hem decidit organitzar l'exposició Un recorregut pels Pessebres d'en Josep Mir (2009 - 2021). Aquesta mostra recull imatges de tots els pessebres que ha realitzat des del 2009, vídeos on podem reviure tots els muntatges que ens ha regalat aquests anys i exposa bona part de les figures, cases i ornaments que ha fet servir per a realitzar els Pessebres.

Aquesta és una exposició on es pot fer un recorregut sentimental pels seus Pessebres i vol ser una mostra d'agraïment al seu treball voluntari de tots aquests anys. Des del Museu de la Mediterrània li volem agrair tota la dedicació, el treball, l'esforç i l'energia que ha posat en cada un dels Pessebres que ha muntat. Un treball que ha realitzat de forma voluntària des del primer dia. Amb ella també volem agrair tots aquells que han col·laborat aquests anys amb en Josep Mir, sobretot els seus familiars, i els amics de l'Associació Robotec que han ajudat en l'apartat més tecnològic.

Moltes gràcies Josep per tot el treball que has fet perquè grans i petits, de Torroella i de tot Catalunya, hagin pogut gaudir d’un magnífic Pessebre tants anys. Estem molt contents i orgullosos de la teva dedicació!