Tindrà lloc al temple de Sant Pere l’acte de presentació de la nova entitat cultural de Figueres; l’Associació "Amics de Sant Pere de Figueres", que pretén donar continuïtat a la feina començada amb el mil·lenari de la parròquia al 2020.

L’Associació, també té per objectius donar a conèixer el patrimoni cultural del temple de Sant Pere, vetllar per la seva conservació i promoure activitats culturals i tradicionals vinculades a la història de la ciutat i del país.

L’acte del diumenge 19, consistirà en un concert, amb la participació del grup de música tradicional Mini-Stress, i de les corals Veus Empordaneses, Gospel Tramunt Cor i la Coral Polifònica. A l’acte també hi intervindran els Gegants de Figueres i els Pastorets, que enguany celebren el seu 100 aniversari.

També es presentarà el nou calendari del 2024, editat pels Amics de Sant Pere, amb fotos antigues sobre el temple parroquial, la ciutat de Figueres i les seves tradicions. L’acte serà gratuït i obert a tothom.

Tothom qui ho desitgi pot fer-se soci de la nova entitat per un preu simbòlic, a través de la seva web www.amicsdesantpere.cat, i gaudir de descomptes en les futures activitats.