Science Needs You!, organitza el dimecres 23 de novembre, amb el suport del Cineclub Diòptria, la segona de tres sessions de cinefòrums que es duran a terme aquesta tardor per divulgar la temàtica central de les jornades d'enguany: la Intel·ligència Artificial.

El dimecres 23 es faran dos passis, un matinal a les 11.00 hores adreçat a estudiants, i un a les 20.30 hores per a públic general. Tots dos als Catcinemes de Figueres.

En aquesta sessió es projectarà la pel·lícula Desxifrant Enigma dirigida per Morten Tyldum amb Benedict Cumberbatch i Keira Knightley. Es tracta d'un biòpic sobre el matemàtic britànic Alan Turing, famós per haver desxifrat els codis secrets nazis continguts a la màquina Enigma, la qual cosa va determinar el devenir de la II Guerra Mundial a favor dels Aliats, però que lluny de ser admirat com un heroi, Turing va ser acusat i jutjat per la seva condició d’homosexual el 1952

En acabar el film s'obrirà un debat amb l'advocat i historiador català Josep Cruanyes i Tor, qui analitzarà el procés judicial seguit per condemnar Alan Turing com a homosexual i la revocació de la seva injusta sentencia fruit de la pressió social posterior. També es comptarà amb els membres de JUGAMAT (Grup de Professors de Matemàtiques de l’Alt Empordà), per parlar de les aportacions científiques i matemàtiques de Turing.