Alice in the Cities - Alice in den Städten (Wim Wenders, 1974) Alemanya Occidental. 113 min. VOSE. Projecció en DCP.

SINOPSI:

El periodista alemany Felix Winter recorre els Estats Units buscant inspiració per escriure un llibre que el seu editor acaba cancel·lant. Abans de tornar a Alemanya, coneix una dona a l'aeroport. No hi ha vols fins l'endemà, així que passa la nit amb ella. La dona desapareix, però li deixa un encàrrec: portar la seva filla a Amsterdam.

Comencem pel principi. És a dir, el film on Wenders troba la seva veu autoral. Una road movie inspirada per una novel·la de Peter Handke i que en certa manera anticipa l'univers de “Paris, Texas”.

Imprescindibles del BCN Film Fest Sant Jordi: Wim Wenders

Wim Wenders és un dels autors més innovadors de la seva generació. Va formar part del corrent cinematogràfic conegut com a Nou Cinema Alemany, que va ressituar al cinema germànic en el mapa de les cinematografies de referència europees. A més, el seu èxit amb “Paris, Texas” va revolucionar i va marcar tendència al cinema independent nord-americà. Enguany el BCN Film Fest Sant Jordi li dedica una retrospectiva i nosaltres ens hi sumem amb aquest cicle, que compta amb tres dels seus films més importants, recentment restaurats per la Wim Wenders Stiftung. Ens hi acompanyeu?