VIVES! és un projecte que neix de la voluntat d’explorar artísticament, des de diferents disciplines, els ressorts de la resiliència, la solidaritat, la dignitat i l’esperit de supervivència de l’ànima humana en un context de gran injustícia, patiment i mort. S’inspira en les dones que, com Neus Català i Charlotte Delbo, no només van lluitar i sobreviure a l’inimaginable, sinó que van relatar amb tota la cruesa la seva experiència i la de les seves companyes.

El projecte començà a perfilar-se l’any 2019 amb la pretensió d’iniciar-se durant el 2020 i amb el propòsit d’enaltir el 75è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau, però el context de restriccions que ha generat la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a posposar la seva presentació. En aquest temps s’ha estat treballant en la recerca documental per al projecte artístic i la recerca creativa i de moviment, juntament amb el desenvolupament de la dramatúrgia i el disseny de l’espai escènic.

Amb aquesta càpsula, us convidem a descobrir una peça extreta d’aquest treball en procés de creació. Hi podreu gaudir i veure, des de dins, el procés creatiu, la recerca i els assajos de la primera residència de tot l’equip artístic i tècnic.

Durada aproximada: 45 minuts

Activitat gratuïta amb aforament limitat.