Javier Cercas i Àlex Rigola

Una proposta de teatre documental. Una aproximació al període de la transició prenent com a eix vertebrador el cop d'estat de el 23 de Febrer del 1981.

Un assaig que parteix de la novel·la de Javier Cercas, "Anatomía de un instante": l'instant on Adolfo Suárez va romandre assegut a la tarda del 23 de febrer de 1981, mentre les bales dels colpistes brunzien al seu voltant en l'hemicicle del Congrés dels Diputats i tots els altres parlamentaris -tots menys el general Gutiérrez Mellado i Santiago Carrillo- buscaven refugi sota els seus escons. La crònica d'aquest gest i la crònica d'un cop d'estat i la crònica d'uns anys decisius en el naixement de la nostra democràcia.

Text: Javier Cercas i Àlex Rigola. Dramatúrgia i direcció: Àlex Rigola. Repartiment: Pep Cruz, Miranda Gas, Eudald Font y Roser Vilajosana. Ajudant de direcció: Alba Pujol. Espai escènic: Max Glaenzel. Disseny de so: Igor Pinto. Disseny d'il·luminació: August Viladomat. Disseny de video: Amada Baqué. Costrucció del ninot: Raquel Bonillo. Cap tècnic: Igor Pinto. Producció executiva: Irene Vicente Salas. Una producció de Heartbreak Hotel i Titus Andrònic S.L. en coproducció amb Teater Lliure y el recolzament delTeatro de La Badía y del Departament de Cultura Generalitat de Catalunya.