Agenda

Castelló celebra la Fira del Camp a Taula i la Festa de la Sega amb una gran varietat d’activitats

Serà aquest diumenge 16 de juny a diversos espais de la vila

Festa de la Sega

Festa de la Sega / Ecomuseu-Farinera

Empordà

Empordà

Castelló d’Empúries acollirà l’edició d’estiu de la Fira del Camp a Taula i la Festa de la Sega aquest diumenge 16 de juny. La jornada començarà a les 10 del matí amb la presentació del documental 'La recuperació de blats antics' de Quim Paredes i Víctor Garcia. Seguidament, a les 10.30 hores, es durà a terme un taller familiar d’elaboració de galetes-panets amb blats antics a l’Ecomuseu Farinera, a càrrec de Sembrant Diversitat. Aquesta activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia.

Més tard, a les 11 hores, el públic podrà gaudir d’un esmorzar popular al camp d’en Malla, organitzat per AEIG Xots i la Cooperativa Agrícola, amb un cost de 5 euros i inscripció prèvia. Paral·lelament, se celebrarà la Festa de la Sega amb maquinària antiga i moderna. Seguidament, el grup musical Ministrils de Llers animarà els carrers del poble amb música tradicional.

Al migdia, a l’Ecomuseu Farinera, Empordàbrava organitza la visita guiada: Enfarina’t, descobreix l’Ecomuseu Farinera que permet descobrir la fàbrica de farina i el sistema tradicional de molta. En acabar es farà un tastet de pa de Tramuntana i cervesa Rufa. El preu d’aquesta activitat és de 5 euros i cal prèvia inscripció. Tot seguit, a les 12:30 hores, Núria Gispert Vila presentarà el seu llibre 'Aquí no es llença res' a l’Ecomuseu Farinera, seguit d’una demostració de cuina d’aprofitament.

La fira continua a la tarda

A la tarda, de 17 a 20 hores, es realitzarà el taller familiar Troba l’intrús! al pati de l’Ecomuseu Farinera, organitzat per la Xarxa de Museus de les comarques Gironines. El grup Ministrils de Llers seguirà amenitzant la festa.

A les 18 hores, la Capella de Santa Clara acollirà l’espectacle de titelles 'La màgia dels aliments' a càrrec de Tulasi Teatre, seguit d’un taller de construcció de titelles amb vegetals. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. La jornada abaixarà el teló a les 19 hores amb la inauguració de l’exposició 'Barres i Rocs. Fleques i pastisseries de Castelló d’Empúries' i un piscolabis ofert pel Gremi de Fleques.