La Fundació L’Olivar de Ventalló, creat i coordinat per l’escultor Enric Pladevall, proposa, dins el seu espai Olivart, l’espectacle Pelat de Joan Català, una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance, entre el públic i l’espectacle. Pelat, que es podrà veure aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre de forma gratuïta, és una revisió natural de tècniques artesanals i records propis, una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador.

Creat i dirigit per Joan Català, Pelat es va estrenar al Festival de Teatre de Tàrrega fa just deu anys i encara es manté plenament vigent i en rodatge. Al llarg d’aquest temps, ha anat recollint nombrosos reconeixements com ara el Zirkolika 2013 al millor espectacle de carrer o el premi Aplaudiment del públic dels Sebastià Gasch 2014 o el millor espectacle del festival Miramiro, de Bèlgica, d’aquell mateix any.

Joan Català (Barcelona, 1978) ha estat sempre vinculat a l’esport i es va iniciar en les arts plàstiques el 1994, a la Llotja. Des del 1999 fins al 2005 va passar per diferents escoles de circ per especialitzar-se en el treball dels equilibris acrobàtics, mà a mà. Va ser així com el 2012 ja va fer el pas per desenvolupar la seva pròpia visió de les arts escèniques pensades per al carrer i els paisatges urbans. Aquí és on neix Pelat. Posteriorment, creà Menar. Aquest juliol passat va presentar la seva darrera proposta, Idiòfona, un diàleg entre l’home i la matèria durant el qual es construeix una gran instal·lació sonora en l’espai públic amb la participació del públic.