Figueres

Bartolomé presenta els nous relats de Nofre McCow a Figueres

L’autor parlarà del llibre, farcit d’humor, misteri i fina ironia, aquest divendres a la biblioteca Fages de Climent

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

La imaginació de José Luis Bartolomé (Areny de Noguera, Osca, 1954) és altament prolífica. La seva passió pel gènere negre, també. Ho testimonia el segon volum que acaba de publicar dedicat al personatge del caporal Nofre McCow, ascendit a sergent, àlies Crispeta, Segrest a Bellevue i altres intrigues del sergent Nofre McCow. El llibre, que inclou cinc relats sobre desaparicions misterioses i inquietants en territori de Palau-saverdera, poble on viu l’autor des de fa una dècada llarga, es presenta aquest divendres a dos quarts de set de la tarda a la biblioteca de Figueres.

Un dels ingredients que més destaquen del llibre, i que ja es va constatar en aquell primer volum publicat l’any passat, Crim a la capella blanca i altres intrigues del caporal Nofre McCow, és la ironia i l’humor que destil·len aquests relats, dins un marc de ficció. Els personatges que desfilen en aquests textos tenen peculiaritats diverses i, sens dubte, no deixen indiferents els lectors.

Una de les novetats d’aquesta segona tongada d’històries curtes, en les quals lluirà l’habilitat detectivesca d’en Crispeta tot emulant l’inspirador Sherlock Holmes, és que ara tots els successos tenen lloc en un Palau que pertany a la república independent de Catiungla. També que el cos municipal que McCow lidera s’ha professionalitzat, hi ha equitat entre homes i dones i, a més, que disposen d’una caserna molt ben equipada.