L'Ajuntament de Roses ha presentat aquest migdia el programa d’activitats que el Festivalet de Roses, oferirà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. Sol, mar, música en directe i gastronomia, tornaran a aliar-se a Roses en una nova edició d’aquest esdeveniment, que homenatja les impressionants postes de sol sobre la badia que la tardor brinda cada any a la localitat empordanesa. Enguany, el Festivalet comptarà amb les actuacions de Ju, Vanila, Ludwig Band, DJ Lia Jensen, Ernest Prana i SUU.

Fidel a la seva fórmula música-paisatge-gastronomia, l’edició d’enguany oferirà des de l’escenari instal·lat a la platja de la Perola i batejat amb el suggerent nom Escenari Posta de Sol, un total de set actuacions que tindran com a teló de fons l’espectacle visual que ofereixen des d’aquesta localització el mar i cel rosincs a mida que avança el capvespre. Ju, Vanila i Ludwig Band actuaran la tarda de dissabte a partir de les 16 h, mentre que diumenge 13 de novembre, els encarregats de posar música a la posta de sol seran Ernest Prana i SUU. Les vetllades dels dos dies finalitzaran amb l’ambientació musical de la dj Lia Jensen. 

Tastes i menús: la gastronomia també és protagonista al Festivalet

Els concerts aniran acompanyants de les degustacions de l’anomenat Pica-Tasta, on els cuiners i cuineres locals dels establiments Can Cairó-La Fraternal, Can Cervera, Falconera, Harry’s bar i Mambo oferiran, de 16 a 21 h dissabte i de 16 a 20 h diumenge, a la mateixa platja de la Perola, tastets gastronòmics.

Un any més, el festival estarà també present en els restaurants de la vila gràcies a la implicació directa de xefs i restauradors. En aquesta ocasió, del 4 al 13 de novembre, seran els restaurants Àncora, Ca la Valeria, Can Cervera, Falconera, Harry’s Bar i Sidreria Txot’s Roses, els encarregats de mostrar la varietat i qualitat de la gastronomia rosinca, oferint els seus Menús del Festivalet amb especialitats elaborades amb productes de proximitat i temporada. 

Activitats complementàries entorn al paisatge i a la posta de sol

En el marc del Festivalet, els aficionats a la pintura tornen a tenir enguany una nova cita amb el Concurs de Pintura Ràpida de la Posta de Sol de Roses, el dissabte 5 de novembre, amb premis que arriben fins als 500€, mentre que els amants de la fotografia, poden participar entre el 14 d’octubre i el 13 de novembre en el Concurs d’Instagram del Festival, publicant les seves imatges de la posta i optant així a un premi de 500€.

L’Oficina de Turisme de Roses acull, del 2 al 30 de novembre, l’exposició de les fotografies finalistes del concurs d’Instagram de la passada edició, mentre que entre el 8 i el 21 de novembre, exposarà també les obres guanyadores del concurs de pintura ràpida.

Per últim, el Castell de la Trinitat, un altre dels emplaçaments que gaudeixen d’una visió excepcional de les postes de sol rosinques, se suma també al programa amb la realització de la visita teatralitzada "Lord Cochrane torna a Roses a la Posta de Sol", dissabte 5 de novembre a les 17 h.