Arran de la campanya promocional Beu-te el museu, impulsada pel Patronat de Turisme de la Costa Brava, el Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà i el Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada varen unir esforços recentment per oferir una proposta inèdita, combinada i vivencial que va tenir lloc al Museu el passat dissabte 22 d’octubre amb l’aforament al complet. Va ser un tast de vins del celler maridat amb una visita al Museu en clau de vi i una conferència sobre el conreu de la vinya en època romana a càrrec de l’arqueòleg i historiador Joaquim Tremoleda.

D’aquesta mateixa col·laboració ha sorgit Tresors de la terra, una exposició itinerant produïda pel Terracotta Museu que es podrà veure al Celler la Vinyeta a partir del dissabte 29 d'octubre. En aquesta mostra es podran contemplar al voltant d’una vintena de peces ceràmiques tradicionals del camp català d’entre finals del segle XVIII i principis del XX. Totes elles estan relacionades amb els productes que s’elaboren actualment en el celler. Així doncs, a més d’atuells de vi també s’exposen peces relacionades amb l’oli, la mel, l’aviram o el formatge, per exemple s’hi podran veure mesures de vi, barrals, càntirs d’oli, abeuradors, brescadores i formatgeres, entre altres.

L’exposició es podrà visitar a la recepció del celler fins a finals de gener, l'acte d'obertura tindrà lloc el mateix dia 29 d’octubre a les 18:30 h. Hi haurà una visita comentada a l'exposició i un tastet de vins i productes de La Vinyeta per a tots els assistents.