Figueres organitza la seva primera Mostra de Cervesa Artesana de l'Alt Empordà, que tindrà lloc a la Rambla els dies 4 i 5 de novembre. Comerç Figueres és l'impulsor de la iniciativa, que compta amb el suport de l'Ajuntament, i té com a objectiu donar a conèixer la cervesa artesana que es produeix a la ciutat i a la comarca i difondre les seves qualitats i els seus mètodes d'elaboració. Es preveu la participació de sis productors artesans de la comarca.  

La Mostra comptarà amb els tallers de tast de cerveses de l'Associació Cervesa El Llúpol, el divendres 4, a les 17 h i el dissabte 5, a les 11 i a les 17 h, on es podrà tastar els estils cervesers de Les IPA's, Ales i Sours. També hi haurà música en directe: divendres 4, a les 19 h, amb Naiara Lopez i, dissabte 5, a les 19 h, la Caravan Blues Trio. I el dissabte, a les 12.30 hores es podrà gaudir de l'espectacle de l'Escola de Dansa Beat Dance. A més, durant els dos dies hi haurà els estands dels associats fleca Gardella, Maia Artesans del Pa i Carnisseria Serraplà. 

Els organitzadors també faran un sorteig entre els assistents, d'un gran lot compost per productes de la fira.

Els productors cervesers participants són:

  • Cervesera de l'Albera: projecte nascut a la falda de l'Albera. Inspirada en la seva gent, la seva vegetació i els seus espais. Presenta les seves cerveses Alba (American Pale Ale) i Curculla (Hoppy Pils sense gluten).
  • Cooperativa Cervesera Cadaqués: des de 2012 fent cervesa artesana a Cadaqués, amb les cerveses Tramuntana Edition inspirada al Cap de Creus, la FelIPA (IPA), la Black Power solidàries amb l'AFA i la Unió Esportiva Cadaqués i Barraca Durruti solidàries amb l'AFA i la Unió Esportiva Cadaqués.
  • CDR cervesa de Roses: somiada, lluitada i elaborada a l'Alt Empordà, amb les cerveses Avalot, Elna, Discòrdia, Innocent, Bakanal i Kaos.
  • Limbik: feta amb amor per beure’t l’Empordà, amb les cerveses Session IPA, Specialty Hoppy IPA, Doble IPA, Belgian Blonde Ale, Peachy Saison (Sense Gluten), Pils (Sense Gluten), Detox Sour, Imperial Porter Clàssica, Imperial Portes amb dotze mesos de barrica de bourbon i Imperial Porter amb dotze mesos de barrica de garnatxa dolça.
  • No tenfadis: amb la cervesa Origen India Pale Ale amb llevat Kveik.
  • Rufa: cervesera situada al centre de Figueres, amb les cerveses clàssiques Rufa Original, Blat i Negre, les cerveses d'edició limitada Wooden Jail, Molohop i Confined Edition, i les cerveses d'anyada Vi Beer i De Collita.

Marta Genís, de Comerç Figueres ha explicat que "la voluntat de la Mostra és poder mostrar durant dos dies les cerveses artesanes que s'elaboren a la comarca i alhora acompanyar-ho d'activitats per dinamitzar la mostra".

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha valorat molt positivament la iniciativa: "Una vegada més, amb aquesta mostra de la Cervesa Artesana de l'Alt Empordà es demostra la capitalitat de Figueres. Iniciatives així ajuden a dinamitzar la ciutat social i econòmicament. Posen el valor el producte de la terra i fan que Figueres sigui una ciutat viva en la qual es fan activitats tot l'any".

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Alfons Martínez, ha afegit que "és voluntat de l'Ajuntament treballar conjuntament amb associacions com Comerç Figueres per donar un impuls al sector, en aquest cas de la cervesa artesana, posar-lo en valor i que alhora permet desestacionalitzar el turisme a la ciutat".