«Ja teníem ganes de tornar-hi i estem molt contents de com ha anat tot plegat», explicava explícitament, aquest diumenge, Jordi Palmada, president de l’Associació de Veïns i Amics de Creixell. I ho feia un cop acabat el concurs de la 29a Fira i festa de l’Allioli, recuperada després de dos anys d’absència a causa de les restriccions de la pandèmia.

L’esdeveniment ha servit per a retre un homenatge pòstum a Joan Llavanera i Juli Pérez, dos dels concursants pioners. L’Associació també ha lliurat la Mà de Morter d’Or al periodista Salvador Garcia Arbós i el Morter d’Or a l’escalenc Rafel Guillot, titular del rècord mundial d’allioli. «Quasi res, és una gran responsabilitat tenir aquest títol!», deia Guillot durant el dinar que va aplegar dues-centes trenta persones a l’arbreda propietat de l’entitat.

En el concurs, Dani Casola va emportar-se el premi a la qualitat. Josep Maria Sau va ser el guanyador de la quantitat amb 552 grams i del més tradicional. El novaiorquès Shane Stephens va ser reconegut per l’originalitat de la seva salsa, a la qual va afegir sal fumada. Rosa Camacho va rebre el premi surrealista dels Amics dels Museus Dalí amb un allioli amb mojo picón. L’alcalde de Borrassà, Joan Hurtós, va felicitar els organitzadors pel gran nivell de la festa.

El pregó va ser a càrrec de Santi Coll Carles Pujol

Santi Coll parla de l’orgull de poble durant el pregó de Creixell

Creixell va celebrar, dissabte, la seva festa anual. Després de la missa solemne, el periodista i director del Setmanari de l’Alt Empordà, Santi Coll, va fer el pregó, en el transcurs del qual va relacionar el poble amb diversos personatges històrics i va apel·lar a l’«orgull de poble» dels seus habitants.