L’activitat a Torroella de Fluvià es reactiva aquest mes d’agost amb la festa major que celebra la Comissió de Festes i l’Ajuntament aquest cap de setmana, de forma conjunta amb els nuclis de Vilacolum i Sant Tomàs. La festivitat comença el divendres amb un dels actes més populars, el sopar de festa organitzat des de la comissió per fer poble. L’activitat que ja es va fer l’any passat, malgrat les restriccions de la pandèmia. L’alcalde de Torroella, Pere Moradell, recalca que ja va funcionar molt bé, així que la proposta es repeteix dins els actes consolidats de les festes i amb l’actuació de Germanes Massanet. Tothom qui vulgui participar només ha de portar el menjar. De la resta, el vi, l’aigua, la gasosa i les postres se’n fan càrrec els organitzadors. La trobada serà a les deu del vespre.

La festa es trasllada l’endemà al nucli de Vilamacolum on es farà a les 12 del migdia una festa d’animació amb Humor Amarillo Park, adreçat al públic familiar. «Es tracta d’arribar a tots els públics, ja que els darrers anys l’activitat ha estat limitada».

La festa recupera actes populars com les sardanes amb la cobla Foment del Montgrí, que es farà al mateix nucli. També la mateixa nit es dedicarà als més joves que esperen amb molt d’entusiasme la nit de música amb l’audició de Germà Negre, concurs de titis, Mitja Nit i sessió de Dj. L’activitat en aquest cas es farà a Torroella de Fluvià.

La festa s’acaba diumenge amb l’Ofici solemne que es farà a Sant Tomàs i la interpretació de tres sardanes que aniran a càrrec de la Principal de Banyoles. Més tard a dos quarts de set de la tarda, l’activitat torna al municipi de Torroella on es farà el concert i ball d’orquestra amb La Chatta.

Per complementar els actes festius, s’ha programat per la festa major una activitat de caràcter cultural. Es tracta de l’exposició de pintura a càrrec de Ferran Serra Guarch que s’inaugurarà a les vuit del vespre. L’artista amb segona residència al municipi oferirà una mostra del seu treball més recent.

L’espai que acull aquesta mostra pictòrica és la Sala d’Exposicions, un equipament cultural de Torroella de Fluvià que antigament havia albergat les escoles del poble.

Fa poc, es van fer unes reformes que han millorat la distribució dels espais i es van treure unes antigues vitrines. Fins al dia 14 en aquest espai s’ha pogut veure amb molt bona acollida de públic l’obra de José María Guerrero Medina, que va oferir el seu treball amb el títol de Camps de blat a Sant Tomàs.