L’Art Galeria Roses és el nom de la nova sala d’exposicions que es va estrenar en el transcurs de la passada Setmana Santa i que aquest estiu mostra el treball de cinc artistes francesos vinculats a l’Alt Empordà i al Rosselló. Es tracta dels pintors Jacques Depuy, Monik i Veronique Pinault, i els escultors Françoise Comaills Plane, Jean Marc Mariani.

La sala està situada en el número 25 de la cèntrica avinguda Jaume I i és oberta al públic, de dimarts a dissabte, en horari de matí (de 10 a 2/4 de 2 del migdia) i tarda (de 2/4 de 5 a 2/4 de 9 del vespre).

El col·lectiu artístic coneix molt bé el territori empordanès. Monik i el seu espòs Robert Margueritte fa més de quinze anys que tenen residència a Roses, la mateixa vila que també acull Veronique Pinault. Jacques Depuy i Françoise Comaills Plane tenen una estreta relació amb Mollet de Peralada, on ella té un estudi. Jean Marc Mariani resideix a la localitat costanera de Sant Cebrià, a la Catalunya del Nord.

Tots ells ens presenten una àmplia varietat d’estils en una exposició que s’allargarà fins al mes de març de l’any vinent. Robert Margueritte té clar que "entrar a l’Art Galeria Roses és fer-ho dins d’un món carregat d’inspiració i creativitat".

Els cinc artistes que exposen a Roses Art Galeria Roses

Jacques Dupuy

Jacques Dupuy es va formar a l’Escola de Belles Arts de Tolosa. Ha estat l’arquitecte de nou estacions de la Cadena Termal del Sol de França (Chaîne Thermale du Soleil), navegant, aventurer i escriptor... Té el sobrenom del Monfreid de Perpinyà per haver recorregut el mar Roig fins a l’oceà Índic en el seu veler. Amb l’ajuda de la seva dona i el seu fill, va construir en una platja d’Eivissa un magnífic dhow d’Oman, un veler de 30 metres, que es convertiria en la imatge de l’illa. Va fer la seva primera exposició de pintura coincidint amb el seu 60è aniversari. Els seus temes preferits són els vaixells d’aparellament antics, els personatges, els animals nascuts de les seves estades a diversos llocs del món.

Françoise Comaills Plane

L’escultora Françoise Comaills Plane comparteix el seu amor pel Japó a través dels seus impressionants sumos i magnífiques geishes. Força, vibració, energia i equilibri són sensacions que transmet en tres dimensions. Les seves dones són rodones i voluptuoses amb cares suaus i serenes. Els seus toros són combatius i les seves panteres felines. També la podeu conèixer al seu Taller Galeria de Mollet de Peralada.

Monik

Monik és una pintora molt implicada en la defensa dels ecosistemes. A la sala descobrireu la seva fantàstica col·lecció "Els coralls en perill" (Les coraux en danger). A través de la bellesa dels esculls d’arreu del món, espera una mobilització internacional per educar les generacions sobre els gestos per prohibir. Reconeixereu l’artista pels seus colors brillants, la seva alegria, la seva diversitat i el moviment de les seves obres. La podeu seguir en el seu perfil de Facebook monikartistepeintreofficiel.

Jean Marc Mariani

Jean Marc Mariani ens presenta les seves escultures. La seva mirada al bloc de marbre treu l’invisible i fa néixer volums d’una gran expressivitat. La persistència del seu gest li dona un modelatge de línies suaus i sinuoses. La seva obra s’exposarà a Mònaco a finals de 2022 i a Courchevel el febrer de 2023.

Veronique Pinault

La pintora plàstica Veronique Pinault expressa a través dels seus quadres, els seus sentiments sobre el món que l’envolta. Les seves pintures estan dotades d’una forta càrrega i missatge filosòfic. Símbols, patrons, pictogrames, logotips i textos immortalitzen els seus pensaments. Ella retorna totes les seves cartes de noblesa a un cisell, creant el seu objecte d’art en resina.

L’accés a la galeria és lliure i cada dia hi trobareu algun dels artistes protagonistes de la mostra.