Trenta-dos són els expositors que participen aquest dissabte en la Festa del Joguet Intergal·làctica que es fa a la Rambla de Figueres. La proposta inclou també activitats variades a la placeta baixa com ara futbol de botons i un taller de jocs de construcció.

La xifra d’estands participants d’aquest any és força limitada si ho comparem amb anteriors edicions, com la de l’any 2015, quan es van arribar a congregar una norantena d’estands amb peces de col·leccionista, una edició memorable que es va fer a la plaça Catalunya. Enguany, els expositors també arriben carregats amb les seves millors peces: trens, nines, cotxes, titelles, avions, motos, vaixells, soldats, caganers, models reduïts, cromos, jocs, videojocs, fins a retallables o còmics.

La festa, que es fa des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda, l’organitza l’Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Museu del Joguet de Catalunya i el col·leccionista Guy Ablard. Destacar que el cartell d’aquesta edició està inspirat en les marionetes adquirides a Mèxic pel poeta André Bréton, durant una visita als seus amics Frida Kahlo i Diego Rivera, l’any 1938. Aquesta obra és una donació d’Aube Bretob Elléouëte.