La biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses se suma al cicle Biblioteques amb DO que enguany arriba a la desena edició i que aquest mes de juny està dedicat als vins de l’Empordà. Entre les primeres propostes que es fan a Roses aquesta setmana destaca una xerrada sobre viticultura biodinàmica, sostenibilitat i el llegat per a futures generacions, a càrrec d’Albert Figini, aquest dijous a les set de la tarda, i un recital d’Eli Sanz, divendres a la mateixa hora, que parteix del seu recent poemari Possidònia (Volidiana), la història d’un viatge que comença i acaba al mar, un intent de supervivència laberíntica.

Al llarg del mes, però, la biblioteca acull altres activitats dins aquest cicle com una xerrada sobre Mercè Rodoreda amb lectura dramatitzada dels seus textos a càrrec de Miquel Martín i Olga Cercós, el 16 de juny.

El projecte Biblioteques amb DO es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre, de manera que cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen. Aquest juny, a banda de Roses, també s’hi sumen de la comarca les biblioteques de Castelló d’Empúries, Figueres, Garriguella i l’Escala.