La 27 edició d'una de les fires més conegudes de Llers, la de la cirera, s'ha celebrat aquest diumenge 29 de maig, després que les altes temperatures dels darrers dies la fessin avançar en el calendari.

Tot i que la calor s'ha fet notar, les múltiples activitats proposades per l'Associació Amics de Llers, Cultura i Esbarjo han omplert els carrers del municipi.

La fira ha començat aviat, a dos quarts de nou del matí, amb l'inici de la marxa popular de la cirera. Tant els corredors que han fet 5 km com els que n'han fet 10 han sortit a la mateixa hora. Abans, han hagut de recollir els seus dorsals. A partir de les deu del matí, s'ha inaugurat la fira amb la 18a trobada de puntaires.

A les onze, els grallers s'han trobat davant de l'Església els grallers que han "despertat la fira" amb un concert de música tradicional. La 13a trobada de cotxes d'època i concentració de 600 també s'ha fet, així com partides simultànies d'escacs. A les sis, s'ha programat una cantada d'havaneres a càrrec del grup Els cantaires de l'estany.

Durant tot el dia, entre les parades, s'ha instal·lat un punt per a la venda de cireres del poble, que ha estat la més visitada. En aquesta, també hi ha hagut servei de bar.

Amb tot, la Fira de la Cirera ha recuperat gairebé la normalitat. Enguany només hi ha faltat el dinar popular que ha estat substituit per food trucks.