La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) a Girona ha preparat una agenda plena d’activitats, amb motiu de la Setmana del Voluntariat, per donar visibilitat a la tasca de les entitats i reconèixer la feina que fan. Les comarques gironines són l’escenari d’un munt d’activitats que han promogut les entitats socials del territori perquè tothom pugui gaudir-ne i conèixer la tasca que desenvolupen juntament amb les persones voluntàries.

L’Alt Empordà és una comarca molt activa pel que fa a voluntariat i, per això, és remarcable el programa d’activitats que s’ofereix i que ha arrencat aquest mateix dilluns, 23 de maig, amb la iniciativa Espai amb cor, que ha consistit en una jornada de portes obertes al rober de Càritas de Figueres. Per a aquest dimarts, dia 24, l’Associació contra el Càncer a Figueres ha organitzat la xerrada El tour del càncer, a càrrec del doctor Carlos López-Otín, al Cercle Sport, a les 7 de la tarda.

La resta de la setmana, pren el protagonisme l’equip de voluntaris de l’Associació de Donants de Sang de Girona, amb diferents campanyes solidàries. Dimecres, dia 25, es fa una campanya de donació de sang a l’Institut Olivar Gran de Figueres, de les 4 a les 7 de la tarda; dijous, 26 de maig, també es fa una donació de sang, en aquest cas a Cadaqués, al Casal de la Gent Gran Art i Joia, de 4 de la tarda a 9 del vespre; el divendres, dia 27, també podeu contribuir a augmentar les reserves de sang participant en una campanya a l’Escola Josep Pallach de Figueres, de 2/4 de 6 de la tarda a les 9 del vespre, i dissabte, dia 28, aquest gest altruista es pot fer en dos municipis: de nou a Figueres, en aquest cas a l’escola La Salle, de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i també a Roses, on s’instal·larà el Bus dels Donants de Sang, concretament a l’Espai Cultural la Ciutadella, des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia.