La Fundació Salut Empordà (FSE) organitza el 9 i 10 de juny la primera Showroom TIC a l’Hospital de Figueres. Comptarà amb la participació d’una quinzena d’empreses de noves tecnologies en salut digital procedents de Catalunya i del País Basc que instal·laran un petit estand a la sala d’actes del centre. L’objectiu d’aquest esdeveniment és donar a conèixer als professionals de la FSE quines són les últimes novetats existents al mercat en l’àmbit social i de la salut digital per tal que puguin valorar si és necessari incorporar-les al seu lloc de feina.

La iniciativa és una de les accions incloses en l’apartat de capacitació digital dels professionals sanitaris, en el marc del Pla de Transformació Digital de la FSE 2021-2025. I, a més dels estands, durant els dos dies la Showroom TIC també inclourà xerrades en línia dels proveïdors, en què en 20 minuts explicaran els seus productes més innovadors.

L’horari de la Showroom TIC serà de 10 a 18 h el dijous, i de 8 a 15 h el divendres. L’entrada serà lliure i, si bé es tracta d’una activitat adreçada als treballadors dels centres de la Fundació, també s’ofereix la possibilitat a altres entitats sanitàries d’assistir-hi. Tot plegat, amb la voluntat de convertir aquest esdeveniment en un punt de trobada entre empreses i professionals del sector salut.

Projecte Innpulsa

Recentment, la Fundació ha posat en marxa el projecte Innpulsa. Consisteix en la creació d’una pàgina web que portarà el mateix nom i que aglutinarà les accions que dugui a terme la FSE relacionades amb la Transformació Digital i la Innovació Tecnològica, com és aquesta Showroom TIC. També serà un portal on s’informarà de les novetats en aquest àmbit a nivell nacional i internacional.

INNPULSA és una iniciativa que també s’emmarca en el Pla de Transformació Digital 2021-2025 de l’entitat i busca facilitar i potenciar la innovació tecnològica amb el talent propi dels professionals de la FSE, promovent el coneixement. En aquest sentit, altres hospitals de primer nivell ja disposen de propostes que van en aquesta línia, tot i ser lleugerament diferents.