La Societat Astronòmica de Figueres organitza aquest divendres 22 d’abril, a les vuit del vespre la propera conferència mensual via Zoom. La impartirà Miquel Serra-Ricart que és des de 1994 administrador de l’Observatori del Teide, de l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC). El títol de la xerrada serà Contaminación lumínica, la amenaza fantasma.

Miquel Serra és investigador en els camps dels cossos menors de Sistema Solar i les lents gravitatòries. Ha realitzat des dels inicis de la seva carrera, una important tasca com a divulgador de l’Astronomia. El 1998 fundà l’associació Shelios, orientada a l’observació dels espectacles celestes associats al Sol i la Lluna i, el 2001, juntament amb l’astrofotògraf Juan Carlos Casado, responsable habitual de la cobertura fotogràfica de les expedicions de Shelios, crearen el projecte fotogràfic Starryearth. A partir del 2016, inicia una nova activitat en el terreny de la contaminació lumínica. Del 1916 al 1919 forma part, com a responsable de l’IAC, del projecte europeu STARS4ALL, l’objectiu del qual fou «conscienciar la societat del problema de la contaminació lumínica i defensar el dret dels ciutadans a uns cels amb estrelles».

Finalment, el 1919 aconsegueix finançament per a mesurar l’eficiència energètica de la Llum Artificial Nocturna en àrees naturals nocturnes de la Macaronesia.