El Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries organitza La primavera als horts, una programació d'activitats oberta a tothom entorn el projecte dels horts comunitaris.

A part de la implantació de les parcel·les, tant individuals com col·lectives, de cultiu ecològic; un dels principals objectius del projecte també és crear un centre pedagògic i de consciència social, ja sigui mitjançant la formació reglada, formal o informal. En aquest sentit neix la iniciativa La primavera als horts amb activitats d’interès general relacionades amb plantes (medicinals, aromàtiques i els seus diferents usos) i amb la voluntat de fomentar el creixement i benestar dels participants.

Tanmateix, també s'ha plantejat una jornada de debat i reflexió sobre l’emergència climàtica, energètica i social de la mà de dues persones molt significatives en aquest camp: Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya, i Antonio Turiel, investigador del CSIC.

Anna Masssot, regidora de Benestar Social i Famílies, anima a la ciutadania a conèixer aquest nou espai a través d’aquesta iniciativa perquè “amb aquesta primera proposta d’activitats, amb els horts en ple funcionament, volem obrir aquest projecte als castellonins i castellonines per fer-lo créixer i crear un espai de consciència, coneixement i reflexió en un moment on ens cal més que mai posar en valor els beneficis del contacte amb el territori”. 

Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar plaça per apuntar-se als tallers trucant al telèfon 972 25 01 65, al Departament de Benestar Social i Famílies, de 8 a 14 hores de dilluns a divendres.