La Biblioteca de Figueres organitza per aquest 22 d’abril una nova edició de la Revetlla de Sant Jordi, en el que es preveu una vesprada literària amb la normalitat totalment recuperada després de la situació de pandèmia viscuda en els darrers dos anys.

La Revetlla de Sant Jordi és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té lloc arreu del territori i que enguany arriba a la seva desena edició. Pretén ser un espai de trobada entre els autors i autores de l’àmbit local que han publicat llibre el darrer any. Enguany s’hi ha convidat un centenar d’autores i autors de Figueres i l’Alt Empordà, fent extensible la invitació a editors literaris, coordinadors d’edició i traductors, donant així visibilitat a la producció literària i bibliogràfica de la comarca. La celebració de la Revetlla al Teatre Municipal el Jardí, fa possible que aquest sigui també un acte obert a la participació dels usuaris i usuàries de la Biblioteca.

Programa

19.30 h - Rebuda dels autors i fotografia de grup.

19.45 h - Benvinguda de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó Saus, del regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, i de la directora de la Biblioteca, Nati Vilanova Teixidor.

20.00 h - Poesia és femení. Concert a càrrec d'Eduard Iniesta, veu i guitarres, i David Alegret, veu.

Enguany la Biblioteca proposa als participants a la Revetlla un recital a càrrec d'Eduard Iniesta i David Alegret amb l’objectiu d’enaltir el paper de la dona en la poesia, el compositor Eduard Iniesta ha creat Cançons de poetesses, una col·lecció de lieds sobre poemes enormes interpretats pel tenor David Alegret.

Al llarg del concert hi haurà ocasió d’escoltar lieds de poetes com Anna Dodas i Noguer, Teresa Colom, Rosa Leveroni, María Mercè Marçal i Sonia Moll, entre d'altres.

D’altra banda, com ja és habitual, la Biblioteca elabora una guia que aplega les novetats locals -que s’actualitza constantment fins al dia abans de Sant Jordi- i que podrà consultar-se a la seva pàgina web. Les cobertes dels nous llibres també llueixen a l’aparador de la biblioteca.

Així mateix, la Biblioteca recupera l’Hora del Conte després de dos anys de no poder-se dur a terme. Al llarg del matí (11 i 11.50 h) de Sant Jordi es podrà gaudir en dues sessions a la Placeta Baixa de la Rambla.

La contacontes figuerenca Susana Tornero, serà l’encarregada d’explicar contes de dracs als més menuts.