Qui visiti l’Escala aquesta setmana disposa d’un munt de propostes culturals i de lleure dirigides a un públic molt ampli. D’entre les activitats destaquen un espectacle de drons, aquest dijous a la nit, al camí de la Font o un parc d’aventures amb Anigami, dissabte a l’aparcament de l’Avinguda Francesc Macià. A més, s’ha previst, de nou, un taller de reconstrucció de pedra seca al camí de Vilanera i les Corts, que es fa dissabte, de les 9 a les 2 del migdia, impulsat pel Museu de l’Anxova i de la Sal en col·laboració amb l’associació Prat Comú. Aquesta proposta gratuïta es va iniciar l’any passat amb molt d’èxit.

Aquesta no és la única activitat que impulsa aquest centre museístic. També es recupera una visita guiada a l’entorn del molí de Sant Vicenç, divendres a les 11 del matí, i que pot incloure un vermut; una ruta pel barri vell i la casa dels pescadors, també divendres a les 5 de la tarda, i el tradicional taller de construcció de barquetes de suro, on cal inscriure’s abans.

La música també és protagonista aquests dies. Si dissabte, a les 7 de la tarda, la Platja s’omple dels sons de LaDinamo, una formació itinerant, el cap de setmana és el torn del Festival Ítaca. Dissabte, des de les 8 del vespre fins les 3 de la matinada, actuen Buhos, La Fúmiga, Despit i Doble & Hug Sound i la Basement Band, mentre que diumenge ho fa Xiula.

El mateix dia, però en un altre escenari, l’església de Sant Martí d’Empúries, el protagonisme el pren Sacha de Ritis & Eleonora Congiu.