L’agrupació cultural Atenea, del Casino Menestral Figuerenc, enceta aquest divendres una nova edició del cicle Aula Oberta dedicant-lo a la llengua i la literatura catalana i més concretament als centenaris dels naixements de Joan Fuster i Gabriel Ferrater, ambdós «figures cabdals de la Cultura». La primera de les quatre xerrades que nodreixen el cicle la imparteix el professor de literatura comparada de la Universitat de Barcelona i escriptor Antoni Martí Monterde parlant de Joan Fuster com a professor de lectura.

El cicle Aula Oberta, que novament torna a ser virtual fins que la situació pandèmica millori, s’anirà desgranant al llarg de quatre setmanes. El divendres 28 de gener s’ha previst la participació de l’historiador Enric Pujol qui parlarà de la faceta com a historiador de Joan Fuster, qui fou, tal com recorden des d’Atenea, «defensor de la llengua comuna al País Valencià i persona que va tenir un pes específic en la història social del país». La següent conferència serà el divendres 4 de febrer a càrrec de Gerard Furest, professor de llengua catalana a secundària i coordinador de la Comissió de Llengua de la Intersindical d’Educació. Furest parlarà del català a la cruïlla amb l’autodeterminació lingüística. El cicle es clourà l’11 de febrer de la mà de la filòloga Anna Perera qui analitzarà la figura de Gabriel Ferrater dins la poesia catalana del segle XX.

Totes les xerrades seran virtuals, ja que l’espai on es fan és molt reduït i l’aforament limitat deixaria molts socis fora. Així s’enviarà l’enllaç dels enregistraments i es penjaran al Twitter de l’entitat.