El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, a Castelló d’Empúries, aprofita aquest llarg pont de la Puríssima per celebrar una nova edició del Festival de les Aus. Dins el programa, que s’obre diumenge a les 9 del matí amb una sortida ornitològica al Baix Ter i que es tanca dimecres 8 de desembre al migdia, inclou des de visites guiades, tallers pràctics, conta contes i un curs d’iniciació a la il·lustració naturalista que imparteix, durant quatre hores, el dissenyador barceloní Jordi Jover. Totes les activitats són gratuïtes però per garantir plaça cal reservar trucant al telèfon del parc natural, 972 454 222.

Durant les quatre jornades que s’han programat activitats, totes aquestes es concentren en horari matinal. Aquest diumenge, a banda de la sortida ornitològica que durarà tres hores, també es farà un doble taller pràctic, a les 10 i a les 12.30 hores, d’identificació d’espècies de la mà d’integrants d’Emporda.iNat que proposen una volta per l’itinerari 1 del parc on també es farà una visita guiada a les 11 del matí. Una hora més tard es farà una visita amb trenet.

L’endemà, el dilluns 6, entre les 9 del matí i la 1 del migdia, es farà una demostració d’anellament científic a prop de l’aiguat Pallejà. A les 10.30 hi haurà una visita guiada a l’Empordana’t i les closes d’en Llobet i, a la mateixa hora, es farà un contacontes dels indis del Canadà amb en Toni I Know. La jornada es completa a les 11 del matí amb una sortida guiada als aiguats del Cortalet amb tast i a les 12 amb una visita amb trenet.