Qui estima el teatre ha de veure, ni que sigui una vegada a la vida, L’art de la comèdia, d’Eduardo de Filippo, una obra que és, sens dubte, un dels millors homenatges que s’ha fet mai a aquest art i que planteja un dens debat sobre el seu paper dins la societat i un àcid retrat d’aquesta. Aquest diumenge, a les 6 de la tarda, hi ha l’oportunitat, ja que l’Agrupació Teatral Gespa Teatre de Palamós visita la Sala La Cate de Figueres per representar-la, dins la gira que està duent a terme per diferents escenaris de les comarques gironines.

L’acció d’aquesta obra situa l’espectador als anys 60 del segle XX, en una ciutat de províncies italiana on va a parar una troupe ambulant. Aquesta ha perdut el seu teatret en un incendi i visiten al nou precepte per convidar-lo a assistir al seu espectacle i que, amb la seva presència, demostri als ciutadans que l’art del teatre té una gran importància social. Entre el polític i el director de la companyia s’establirà un diàleg ple de controvèrsia. A la marxa de l’artista, aquest s’endurà per error la llista de visites que encara ha de rebre el prefecte, i sortirà per la porta amenaçant de fer que la seva família teatral converteixi aquella sala d’audiències en una zona d’incerteses sobre les diferents realitats que des d’aleshores visitaran l’espai públic.

L’obra té una durada de 130 minuts i els menors de 16 anys tenen l’accés gratuït, tot i que cal acreditar l’edat a l’entrada.