La celebració de la castanyada té intenció de reivindicar una tradició local prou arrelada (la castanyera, els panellets, els moniatos) i presentar-la com una alternativa a tradicions foranies que els darrers anys han ocupat el seu espai. En aquest sentit, l'Ajuntament de Figueres preveu que el diumenge 31 d'octubre la Rambla es guarneixi amb tota mena d’elements relacionats amb l’imaginari tradicional de la castanyada i on actuaran dues bandes musicals.

Pensades per a tots els públics, es preveu l'actuació de Northern Cellos, a les 12 hores. Probablement l’únic quartet de violoncels elèctrics del país i un dels pocs d’Europa. Escortats per un bateria, interpreten medleys (o popurris) propis de rock, pop, dance i metal.

A les 18 hores, actuarà Banda Neon, ofereixen un concert de versions que flueix entre temes mítics de la música disco dels 80’s, la millor rumba i rock de tots els temps i fins i tot pel reggaeton i trap més actual.

Imatges dissenyades per Aida Susacasa Ajuntament de Figueres

La dissenyadora Aida Susacasa s’ha encarregat del cartell que duu per lema A Figueres som de castanyada, de panellets i de moniatos, amb imatges diàfanes dels elements característics d’aquestes dates.

Des del divendres 22 d’octubre s’han relaxat les mesures en relació a les activitats i aquesta serà la primera a l’aire lliure que organitza l’Ajuntament en la que no caldrà inscripció prèvia ni limitar l’aforament.