L'Agenda Llatinoamericana Mundial compleix 30 anys i el Calendari Solidari ja en fa 20. El doble aniversari és motiu de celebració aquests dies a Figueres, on s'han promogut dues activitats commemoratives. La primera, una exposició que s'ha instal·lat al Centre Cívic Creu de la Mà sobre la història d'aquests dos recursos solidaris, que es pot visitar fins el 20 d'octubre. La segona és un acte que s'ha titulat Solidaritat dia a dia i que s'ha programat per al divendres, 15 d'octubre, a les 8 del vespre, també al Centre Cívic Creu de la Mà.

En aquest cas, s'ha previst la presentació de l'Agenda Llatinoamericana Mundial 2022, que en aquesta ocasió té com a lema Organització popular: esperança i acció transformadora. L'acte va a càrrec de Jordi Pujadas Ribalta, coordinador de l'edició catalana de l'Agenda. 

Tot seguit, representants d'entitats locals compromeses amb la transformació social i ambiental i la cooperació internacional participen en una taula rodona. Hi intervenen Maria Soler, de Ksameu; Mouad Echerkaouki, d'Ànima Mater; Llorenç Pascua, de la Iaeden-Salvem l'Empordà; Xavi Torner, de Niger.cat, i la Xarxa de Suport Mutu de l'Alt Empordà. Entre altres temes, s'ha previst parlar sobre les causes de Pere Casaldàliga.

Aquests actes els organitzen la Comissió Agenda Llatinoamericana i Parròquies de Figueres, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres.