Els Amics dels Museus Dalí organitzen, a Cadaqués, la presentació d'El niño secreto de los Dalí (Roca Editorial) del periodista i investigador José Ángel Montañés. Serà el dissabte 16 d'octubre al Teatre Art i Joia, a les 12 del migdia. 

L'acte consistirà en un diàleg entre l'autor i el també periodista i estudiós dalinià Josep Playà, per aprofundir en aquesta història pràcticament desconeguda i que va tenir Cadaqués com el seu principal escenari. 

Després de tornar dels Estats Units el 1948, Salvador Dalí decideix pintar una de les seves grans obres religioses, La Madonna de Portlligat. La verge estarà representada per Gala i com a model de Jesucrist utilitzarà a Joan Figueras, un nen de 5 anys, fill d'un pintor de Cadaqués. Amb el temps Dalí i Gala es varen encapritxar d'aquell nen fins al punt de voler adoptar-lo i la relació es va perllongar fins a 1982. Una història que ha investigat durant cinc anys i fins al mínim detall José Ángel Montañés, periodista d'El País i historiador.

 Aquesta activitat és oberta a tot el públic i està subjecta a les recomanacions sanitàries i administratives que estiguin vigents el dia de la seva celebració. L'aforament és limitat i és recomanable incriure's a través dela web www.amicsmuseusda.com