L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha editat la nova agenda formativa per al període d’octubre del 2021 a gener del 2022, de la qual se n’obre el període d’inscripció. Aquesta és una edició molt especial, ja que, des de l’inici de la pandèmia, algunes activitats, que han hagut de posposar-se arran de les mesures preses per impedir el contagi de la Covid-19, es reprenen de nou. Aquesta edició, es presenten un total de 28 cursos, jornades i tallers.

En aquesta edició hi ha canvis, ja que s’afegeixen diversos cursos de formació en el camp de l’artesania, el de salut i creixement personal i la formació bàsica. També, algunes de les formacions que s’havien desenvolupat telemàticament, ara es podran dur a terme de forma presencial. Aquest és un punt molt rellevant, ja que la pandèmia ha dificultat el contacte social i el desenvolupament de les activitats de caràcter artístic i cultural, període en el qual, s’ha pogut denotar més que mai, l’impacte que generen el benestar personal, de manera que poder tornar a oferir-ho ha tingut molt bona rebuda al municipi.

Des de l’Ajuntament, també, s’ha apostat per seguir oferint i ampliar, cursos, jornades i activitats relacionades amb la formació bàsica, ocupacional i empresarial, amb la finalitat d’ajudar a totes aquelles persones que busquen feina o volen millorar la seva situació personal i laboral. Segons Anna Massot, regidora d’Ensenyament i Benestar Social i Famílies, «poder tornar a oferir els cursos, tal i com els havíem fet fins abans de la pandèmia, ens fa molt contents. Poc a poc, anem recuperant activitats i, fins i tot, n’hem pogut ampliar l’oferta en aquesta nova edició. Els cursos de l’agenda formativa sempre han funcionat molt bé i teníem moltes ganes de reprendre’ls, perquè la gent els ha trobat molt a faltar».