El director del MUME, Enric Pujol, presidirà la taula rodona i hi participaran l’historiador Arnau González i el periodista i corresponsal de guerra Plàcid Garcia-Planes. Tot seguit, hi haurà el passi del documental La capsa vermella. La Guerra infinita d’Antoni Campañà (2021), produït pel programa Sense Ficció de TV3.

L’activitat pretén posar el focus en la fotografia de guerra d’autors com Antoni Campañà, Agustí Centelles, Joan Andreu Puig Farran o Robert Capa. L’objectiu és posar èmfasi en les implicacions amagades darrere de cada fotografia, els dobles sentits i les diverses interpretacions que en poden sorgir, especialment en el marc de la Guerra Civil espanyola. En aquest sentit, es busca aprofundir i entendre un context convuls i contradictori no només descrit a través dels ulls del fotògraf, sinó també dels múltiples i diversos observadors.

Aquesta és una activitat paral·lela a l’exposició temporal Antoni Campañà. L’endemà de la retirada: Portbou, 1939, que es podrà visitar al MUME fins al 26 de setembre.