El Museu del Joguet de Catalunya presenta una exposició de petit format sobre el llibre Don Osito. L’osset dels Dalí i de García Lorca, escrit per Joan Manuel Soldevilla i amb il·lustracions de Zuzanna Celej, sobre un dels joguets més emblemàtics del nostre Museu: Don Osito Marquina, el joguet més estimat dels germans Anna Maria i Salvador Dalí i que va fascinar a Federico García Lorca. 

"Giengen, 4 de desembre de 1909. La meva infantesa són mil i un record de joguines. Hi vaig néixer, al costat d’altres ossets, i allà, per primer cop, vaig veure la llum quan un noi molt rialler em va cosir els ulls negres i brillants que em permetrien descobrir la bellesa de les coses”. Així comença aquest llibre sobre l’apassionant vida de Don Osito Marquina, que va ser testimoni dels anys més dolços de la infància i primera joventut dels germans Anna Maria i Salvador Dalí i del poeta Federico García Lorca. 

El llibre és un preciós àlbum il·lustrat narrat de manera epistolar per Don Osito Marquina, que és testimoni de la vida dels germans Dalí. Les il·lustracions de Zuzanna Celej, fent servir magistralment la tècnica del collage, fa d’aquest llibre una obra d’art.