Portbou celebra la seva festa major d’estiu amb una programació d’actes pensada per a tothom. La música n’és la protagonista: sardanes, música clàssica, indie o alternativa, swing, jazz i altres estils amenitzen els quatre dies que en el calendari portbouenc estan reservats per al festeig, del 23 al 26 de juliol.

És el divendres, 23 de juliol, quan a les sis de la tarda, amb el repic de campanes, es fa saber a tothom que ja ha dona inici la festa major. I només cinc minuts més tard comença a desfilar la cercavila de la Boutifanfarre, amb el punt de sortida al carrer del Mercat i amb un recorregut pels carrers més cèntrics del municipi.

A partir d’aquí i fins al 26 de juliol, val la pena donar un cop d’ull al programa perquè el poble fronterer no deixa espai a l’avorriment: exposicions, concerts, animació infantil, cursa popular, espectacle de monòlegs, cucanyes, sardanes, tasts de vins... La missa solemne se celebra a l’església de Santa Maria el dia 25, a les 11 del matí, amb actuació de la Coral Germanor Empordanesa.