La dansa és present amb molta força al Festival Castell de Peralada amb el Ballet de Barcelona. Debuta el 22 de juliol, estrenant un espai nou, el Mirador, amb Perspectives, un viatge pel món del somni i la transformació, amb la música de Txaikosvski, i sota la direcció artística de Chase Johnsey.

Si una nit es preveu màgica, aquesta és la del 23 de juliol, quan es presenta Under the stars, un homenatge a Carmen Mateu, però també a totes les ballarines. El públic té el privilegi de veure a l’escenari grans noms de la dansa: Lucía Lacarra, Dores André, Ada González, Maria Khoreva i Iratxe Ansa. Al seu costat, Matthew Golding, Xander Parish, Jorge García Pérez i Igor Bacovich.

La dansa dona pas a les aclamades lírica i òpera. El jove tenor francès Benjamin Bernheim fa un recital el 24 de juliol. I el mateix dia destaca l’actuació de Rufus Wainwright, amb Unfollow the Rules, acompanyat només pel seu piano.

El trio d’asos Sondra Radvanovsky, Jonas Kaufmann i Carlos Álvarez encapçala un repartiment en l’òpera versió concert de Tosca, de Giacomo Puccini, el 25 de juliol. L’endemà, a les 8 del vespre, Manuel Fuentes interpreta un programa d’àries d’òpera, romances de sarsuela i fragments de musical, en un concert gratuït al Claustre de Sant Domènec de Peralada.