L’escriptor suec d’origen grec Theodor Kallifatides visita els jardins del Museu d’Arqueologia Catalunya-Empúries aquest dissabte, a les 7 de la tarda, per conversar amb la també escriptora i traductora txeca, amiga íntima de l’autor, Monika Zgustova. Es desplaça expressament des de l’illa on viu, a Suècia, per compartir aquest acte organitzat pel MAC-Empúries, la llibreria Vitel·la de l’Escala i l’editorial Galaxia Gutemberg.

Theodor Kallifatides va iniciar la seva carrera d’escriptor l’any 1969 amb un llibre de poesia, Minnet i exil: dikter, però el reconeixement el va obtenir principalment gràcies a les seves novel·les. Ha publicat novel·les, reculls de poesia, llibres de viatges i obres de teatre. També ha escrit guions cinematogràfics i ha dirigit una pel·lícula. Ha rebut diversos premis pel seu treball, com el prestigiós premi Dobloug de 2017. La seva obra s’ha traduït a més de vint llengües.

El 2015, l’escriptor va decidir deixar d’escriure en suec, llengua que havia utilitzat durant cinquanta anys. Va tornar a Grècia per cercar nous mots i es va trobar un país arrasat per la crisi econòmica. El resultat va ser Otra vida por vivir, un llibre ple d’humanitat, fragilitat i bellesa. Sobre aquest i altres títols, com El passat no és un somni, Mares i fills o El asedio de Troya, versa la conversa amb Zgustova. Per assistir cal reservar al mail macempuries.cultura@gencat.cat.