Arrels del Vi, la fira vitivinícola més esperada de l’Empordà, celebra la seva 13a edició dissabte i diumenge, 10 i 11 de juliol, a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, amb la participació de 26 cellers de la DO Empordà. L’equip d’Arrels del Vi ha treballat per mantenir totes les mesures de seguretat i aconseguir, alhora, que l’experiència sigui el més fidel possible a l’esperit de la fira: tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà de gamma alta en un entorn excepcional, conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels millors cellers empordanesos i comprar a preu de celler els excel·lents vins de qualitat i amb personalitat pròpia de la DO Empordà, amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

La solució ha estat dividir la fira en dues sessions independents amb aforament limitat, complint la normativa en matèria de seguretat. En definitiva, es proposen dues sessions exclusives, amb tota l’oferta dels 26 cellers participants, més espai a l’aire lliure i una experiència pensada per als veritables amants dels grans vins de la DO Empordà. Aquest és l’horari de les dues sessions: Sessió 1, dissabte, de 2/4 de 12 a 2/4 de 4 i de 2/4 de 6 a 2/4 de 10, i sessió 2, diumenge, de 2/4 de 12 a 2/4 de 4 i de 2/4 de 6 a 2/4 de 10.

A més, a la fira es podran tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2021. Com a Millor Vi Blanc 2021, Mas Llunes, Singulars Garnatxa Roja 2019; Millor Vi Rosat 2021, Terra Remota, Caminito 2020; Millor Vi Negre 2021, Vinyes dels Aspres, Soques 2016; i Millor Vi Dolç 2021, Vinyes dels Aspres, Bac de les Ginesteres.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel, de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb dotze edicions a St. Martí d’Empúries i quatre a Barcelona i serà la primera fira de la DO Empordà que obrirà aquest 2021 en el seu format tradicional.

La Fira suposa una oportunitat irrepetible per gaudir d’una experiència vitivinícola excepcional, en un entorn espectacular a l’aire lliure, sota els pins del Parc Creuet de St. Martí d’Empúries. Segons Dominic Abernethy, «enguany, Arrels del Vi ha estat possible gràcies a la confiança dels grans cellers de la DO Empordà, que tot i les dificultats, han confiat un cop més en nosaltres, confirmant 26 cellers la seva participació. Des d’aquí, els hi volem donar les gràcies. D’altra banda, enguany l’obsessió de l’equip ha estat dissenyar l’organització de la fira respectant totes les mesures de seguretat (aforament limitat, aire lliure, distàncies, mascaretes, solució hidroalcohòlica...), però sense perdre la nostra essència per continuar oferint la millor experiència vitivinícola de l’Empordà. I penso que ho hem aconseguit: hem dividit la fira en dues exclusives sessions d’aforament limitat respectant al 100% l’experiència Arrels del Vi».

Tess Oriol hi afegeix: «Durant aquest darrer any, no hem perdut el contacte amb el nostre públic, que no ens ha deixat d’escriure i de preguntar quan es tornaria a celebrar Arrels del Vi. L’expectativa és alta, i hem treballat molt», explica Tess Oriol.